Tuulilasi

Tällä automerkillä on vähiten sähkövikoja – kuusi muuta parasta tulevat samasta maasta

Tällä automerkillä on vähiten sähkövikoja – kuusi muuta parasta tulevat samasta maasta
Subaru on henkilöautojen elektroniikka- ja sähköjärjestelmien luotattavuutta mittaavan brittiläisen Warranty Direct Reliability Indexin selkeä voittaja. Japanilaisautomerkit valtasivat tutkimuksessa kuusi ensimmäistä sijaa.
Julkaistu: 14.7.2014

Uusien henkilöautojen yleisimmät viat kohdistuvat sähkö- ja elektroniikkajärjestelmiin, sillä jo joka neljännen autokorjaamoon päätyneen henkilöauton vika paikannetaan auton sähkö- tai elektroniikkajärjestelmään. Viiden viimeisen vuoden aikana asiakkaiden huomautukset sähkö- ja elektroniikkavioista ovat lisääntyneet 66 prosentilla.

Brittiläinen Warranty Direct Reliability Index listasi autovalmistajien luotettavimmat ja toimivimmat elektroniikkajärjestelmät. Listan ykkönen on Subaru ennen Mitsubishia, Daihatsua, Suzukia ja Mazdaa. Listan kolme heikoiten menestynyttä automerkkiä ovat Porsche, Bentley ja Renault.

Subarun Suomen maahantuojan Subaru Nordic Ab:n huoltopäällikkö Janne Hulikkala muistuttaa, että elektroniikka liittyy autoissa jo lähes kaikkiin toimintoihin, joten sen luotettavuus on äärimmäisen tärkeässä asemassa.

- Haastavaksi elektroniikan toimivuuden tekee muuttuvat toimintaolosuhteet, joissa järjestelmien pitää toimia – 40 asteen pakkasessa, 100 prosentin kosteudessa tai yli 700 asteen lämpötilassa ja vielä tärisevässä ympäristössä.

- Subarun omistajat ja me maahantuojalla tiedämme, että Subarun elektroniikka toimii hyvin ja on hyvä saada tämä tieto myös puolueettomasta vertailusta.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Kommentoi »