Tuulilasi

Taksien esimerkkihinnat on oltava esillä taksien ikkunoissa – hinnoissa isoja eroja

Taksien esimerkkihinnat on oltava esillä taksien ikkunoissa – hinnoissa isoja eroja
Syyskuun alusta lähtien taksien ikkunoissa on Traficomin määräyksen mukaisesti pitänyt olla esimerkkimatkan hinta. 02 Taksi keräsi yhteen eri taksiyhtiöiden esimerkkihintoja. Ero edullisimman ja kalleimman yhtiön välillä on yli kymmenen euroa.
Julkaistu: 24.11.2021

Vuoden 2018 taksilain muutos vapautti taksien hinnoittelun. Lakimuutoksen jälkeen jokainen taksiyhtiö tai taksiyrittäjä on saanut hinnoitella palvelunsa haluamallaan tavalla, ja se on aiheuttanut välillä ikäviä yllätyksiä asiakkaille.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom yritti jo vuoden 2020 alussa ratkoa asiaa tuomalla taksimatkojen hinnanmääräytymisperusteet taksien ikkunatarroihin ja syyskuusta 2021 lähtien ikkunassa on pitänyt olla taksimatkojen esimerkkihinta. Esimerkkimatkan hinnalla tarkoitetaan sellaisen matkan hintaa, jonka pituus on 10 kilometriä, ja joka kestää 15 minuuttia.

02 Taksista löytyy yli 40 taksiyhtiötä ympäri Suomen. 02 Taksi keräsi verkkosivuilleen (https://02taksi.fi/hintavertailu/) Suomen suurimpien kaupunkien taksiyhtiöiden esimerkkihinnat. Pääkaupunkiseudulla normaalien taksipalveluiden hinnat vaihtelevat 23,90 eurosta 34,15 euroon, joten vertailemalla asiakas voi selkeästi säästää rahaa.

“Esimerkkihinnat tuovat kaivattua läpinäkyvyyttä ja luottamusta taksien hinnoitteluun, mutta nimensä mukaisesti ne kertovat hinnan vain yhdenlaiselle kyydille. Käytännössä taksien hintojen vertailu taksia tarvittaessa on hyvin vaikeaa esimerkkihinnan perusteella. Kiinteän hinnan sopiminen on asiakkaan etu. 02 Taksin kautta tehdyille tilauksille saa aina kiinteän hinnan, kun asettaa matkalle lähtöosoitteen ja määränpään. Lisäksi asiakas pääsee vertailemaan tarjolla olevien taksiyhtiöiden hintoja yhdellä silmäyksellä", kertoo 02 Taksin operatiivinen johtaja Petteri Niemi.

Taksikyydit ovat nyt 13 % edullisempia kuin vuonna 2019

02 Taksin data kertoo, että taksikyydit ovat nyt edullisempia kuin kolme vuotta sitten. Vuonna 2019 keskimääräinen taksikyydin hinta oli 24,70 euroa ja vuonna 2021 hinta on laskenut 21,60 euroon. Tämä tarkoittaa 13 % laskua keskimääräisen taksikyydin hinnassa.

Petteri Niemi huomauttaa kuitenkin, että hinta ei ole ainoa asia, joka vaikuttaa taksiyhtiön valintaan.

"Olemme huomanneet, että taksin nopeus on usein asiakkaalle kaikkein tärkein asia taksin valinnassa. Myös muiden asiakkaiden antamat arviot sekä taksiyhtiön brändi vaikuttavat valintaan."

(Lähde: 02 Taksi)

2 kommenttia