Täällä on yksi Japanin kauneimmista maisemista: Löydä luontoretkien ja värikkäiden juhlien Sendai
Vähän tunnettua Japania
Täällä on yksi Japanin kauneimmista maisemista: Löydä luontoretkien ja värikkäiden juhlien Sendai
Japanin koillisrannikon suurkaupunki Sendai on hauska löytö, ja sen lähellä sijaitsee yksi koko maan viehättävimmistä maisemakohteista.

Vilkas Sendain kaupunki

Sendai on Japanin koillis­­rannikolla sijaitseva mukava yliopistokaupunki. Se on vain parin tunnin junakyydin päässä Tokiosta ja toimii myös väli­etappina matkalla Hokkaidoon.

Sendai tuntuu yli miljoonan asukkaan kokoaan pienemmältä. Monet sen kiinnostavimmista nähtävyyksistä sijaitsevat kukkuloilla, kuten Date Masamunen leposija. Masamune oli daimio eli hallitsija, joka perusti ­kaupungin 1600-luvun alussa. Nykyinen mau­­soleumi on maailmansodassa tuhoutuneen rakennuksen tarkka jäljennös.

Sendain pääasemalta pääsee ­kätevästi kävellen tutustumaan modernin kaupungin sykkeeseen. Lähistöllä risteilee kokonainen kujien verkosto torimyyjineen ja kansan­omaisine izakaya-­pubeineen. Shoppailuun on tarjolla katetut ostoskadut Chūō ja Ichibanchō.

Sendai on suuri kaupunki, mutta sen keskustassa voi silti tutustua paikkoihin kävellen.

Elokuun alussa koko ­Japani viettää suurta juhlaa, tanabata-­matsuria. Sendain matsuri on maan suurin ja kaunein. Festivaalin kunniaksi juhlakansa sonnustautuu perinteisiin pukineisiin, ja kaduilla kuljetetaan useiden metrien korkuisia lyhtyjä, lippuja ja paperikoristeita.

Vajaan tunnin matkan päässä Sendaista löytyy ­Matsushiman saaristo. Sitä pidetään ­filosofi Hayashin 1600-luvulla keräämän arvostetun listauksen mukaan yhtenä Japanin kolmesta kauneimmasta maisemasta. Saariston nähtävyyksiin kuuluu Godai-dōn temppeli. Sen pyhin avataan yleisölle vain 33 vuoden välein — seuraavan kerran 2039.

Sendai ­tunnetaan Japanissa suuresta ja koristeellisesta matsuri­juhlastaan.

Vaellusreitti vuorelle

Sendaista sisämaahan suunnatessa löytyvät Yamaderan vaellus­reitin tuhat askelmaa. Metsän keskellä nousee portaikko­polku, jonka huipulta avautuu huikea näkymä laaksoon. Vuoren laen temppeli­alueella on historiaa yli tuhat vuotta. Palatessa voi nauttia virvokkeita tai nuudeleita perinteisessä Enzōu-ravintolassa.

Matsushiman saarilta löytyy kauniita puu­siltoja ja temppeli.

Viskiä ja ydinvoimaa

Sendain lähiseudulla on Nikkan viskitislaamo, johon voi tutustua ilmaisella kierroksella ja maistelu­tuokiolla. Jos tuntee vetoa erikoisiin nähtävyyksiin, noin tunnin junamatkan ­päässä on Fukushiman ydinvoimala, joka tuhoutui tsunamissa. Alueelle on tehty opastettuja käyntejä, joilla varusteina on säteilymittarit.

Sendain lähiseudulla sijaitsevan Matsushiman saariston kauneus avautuu hyvin, kun siellä kiertää risteilyaluksella.
Kommentoi »