Suzukin uusi Swift näyttää pirteältä – tarjolle myös kevyt-hybridi
Autot ja liikenne
Suzukin uusi Swift näyttää pirteältä – tarjolle myös kevyt-hybridi
Suzuki on julkistanut Japanissa uuden sukupolven Swiftin. Pirteän oloisen pikkuauton ensiesittely suurelle yleisölle tapahtuu keväällä Geneven autonäyttelyssä.
Teksti
|
Kuvat
Julkaistu 2.1.2017
Tuulilasi

Swift julkistettiin alustavasti vain Japanin markkinoille, mikä tarkoittaa, että autosta kerrotut tiedot eivät välttämättä ole yhteneväisiä tulevan euroversion kanssa. B-segmenttiin sijoittuva Swift pyrkii edelleen olemaan luokassaan urheilullinen vaihtoehto.

Neljänteen sukupolveen ennättävä Swift on ollut Suzukin historian menestyksekkäin malli peräti 5,3 miljoonan auton myynnillä. Esimerkiksi Intiassa Maruti-Suzuki -merkkisenä myytävä Swift on ollut jo vuosia väkirikkaan maan myydyimpiä autoja. Euroopassa Swiftejä on näkynyt huomattavasti vähemmän.

Uutuuden voimalinjavaihtoehdot Japanin markkinoilla koostuvat 1,2-litraisesta vaparikoneesta, 1-litraisesta Boosterjet turbomoottorista sekä SHVS-kevythybridimallista. 1,0 Boosterjet tarjotaan ainoastaan 6-vaihteisen automaatin parina. Kevythybridin yhteydessä käytetään CVT-vaihteistoa.

Uusi Swift perustuu myös uudelle Heartect-pohjarakenteelle, jolle rakennetaan myös merkin Baleno-malli. Auton ajo-ominaisuuksien luvataan edelleen olevan sporttiset ja myös polttoaineenkulutuksen kerrotaan olevan alhainen. Lisäksi Suzuki tarjoaa Swiftiin aiempaa kehittyneempiä turvallisuus- ja mukavuusvarusteita.

Genevessä maaliskuussa esiteltävä Swift ehtii Eurooppaan vasta kesän 2017 aikana.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentoi »