Tuulilasi

Suzukin uusi Swift näyttää pirteältä – tarjolle myös kevyt-hybridi


Suzuki on julkistanut Japanissa uuden sukupolven Swiftin. Pirteän oloisen pikkuauton ensiesittely suurelle yleisölle tapahtuu keväällä Geneven autonäyttelyssä.
Teksti Max Lange
Kuvat Suzuki

Swift julkistettiin alustavasti vain Japanin markkinoille, mikä tarkoittaa, että autosta kerrotut tiedot eivät välttämättä ole yhteneväisiä tulevan euroversion kanssa. B-segmenttiin sijoittuva Swift pyrkii edelleen olemaan luokassaan urheilullinen vaihtoehto.

Neljänteen sukupolveen ennättävä Swift on ollut Suzukin historian menestyksekkäin malli peräti 5,3 miljoonan auton myynnillä. Esimerkiksi Intiassa Maruti-Suzuki -merkkisenä myytävä Swift on ollut jo vuosia väkirikkaan maan myydyimpiä autoja. Euroopassa Swiftejä on näkynyt huomattavasti vähemmän.

Uutuuden voimalinjavaihtoehdot Japanin markkinoilla koostuvat 1,2-litraisesta vaparikoneesta, 1-litraisesta Boosterjet turbomoottorista sekä SHVS-kevythybridimallista. 1,0 Boosterjet tarjotaan ainoastaan 6-vaihteisen automaatin parina. Kevythybridin yhteydessä käytetään CVT-vaihteistoa.

Uusi Swift perustuu myös uudelle Heartect-pohjarakenteelle, jolle rakennetaan myös merkin Baleno-malli. Auton ajo-ominaisuuksien luvataan edelleen olevan sporttiset ja myös polttoaineenkulutuksen kerrotaan olevan alhainen. Lisäksi Suzuki tarjoaa Swiftiin aiempaa kehittyneempiä turvallisuus- ja mukavuusvarusteita.

Genevessä maaliskuussa esiteltävä Swift ehtii Eurooppaan vasta kesän 2017 aikana.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 2.1.2017