Tuulilasi

Suzukilta uusi viistoperä Frankfurtiin – vanha nimi palaa ruotuun


Suzukin IK-2 –konseptiautosta esitellään tuotantoversio syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä. Auton nimi on vanha tuttu Baleno.
Teksti Max Lange
Kuvat Suzuki

IK-2 –konsepti esiteltiin alkuvuonna Geneven autonäyttelyssä, mutta se on löytämässä nyt jo tiensä tuotantoversioon. Kyseessä on b-segmentin viistoperä, jossa on kuitenkin pieniä crossoverimaisia piirteitä.

Auto on sikäli mielenkiintoinen, että siinä on tarjolla ensi kertaa Suzukin uusi 1-litrainen turboahdettu Boosterjet-moottori. Autocarin tietojen mukaan tarjolle tulee myös jonkinlainen hybridiversio, joka ei tosin ehdi auton lanseeraukseen, joka tapahtunee ensi kesänä.

Baleno korvannee nykyisen Swiftin Suzukin mallistossa, mutta Baleno on selkeästi hieman edeltäjäänsä kookkaampi malli. Swiftin tavaratila on vain 211 litraa, mutta sen voisi odottaa kasvavan Balenossa.

Baleno on rakennettu täysin uudelle pohjarakenteelle, jolle Suzuki rakentaa jatkossa myös muita Crossover-tyylisiä malleja.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 7.8.2015