Tuulilasi

Suzukilta suuri mallivyöry – kuusi uutta mallia vuoteen 2017 mennessä


Euroopan markkinoilla pieni automerkki Suzuki aikoo myllätä koko mallivalikoimansa vuoteen 2017 mennessä.
Kuvat Suzuki

Uudet mallit, joista Pariisin autonäyttelyssä julkistettu Vitara on ensimmäinen, ovat Suzukin edustajam mukaan aiempaa emotionaalisempia. Tarkoituksena on julkistaa kaksi mallia kuhunkin segmenttiin aina A:sta C:hen. Toinen edustaa ja järkeä ja toinen hauskuutta.

Kuudesta mallista on siis jo julkistettu kaksi autoa: katumaasturi Vitara ja pienauto Celerio. Kiinnostavimmat uutuudet tulevatkin vuonna vasta vuonna 2016.

Suzuki Swiftin kaveriksi on tulossa toinen saman kokoluokan viistoperä. Tästä autosta tulee tilavampi ja mukavuuspainotteisempi kuin Swiftistä. Autouutuuden julkistus on tapahtuu maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä ja myyntiin se saapunee alkuvuodesta 2016.

Myös Celerion rinnalle on tulossa toinen malli, jonka muotoilu on edellä mainittua rohkeampaa ja sisätilojen kokoon kiinnitetty vähemmän huomiota. Suzuki haluaa luoda A-segmenttiin auton, joka hauska ja hieman erilainen. Tämä pikkuauto esitellään ensi vuonna Frankfurtissa.

Vuonna 2017 luvassa on sitten Swiftin korvaaja, josta luvataan entistäkin sporttisempi. Myös turbokoneet ovat vilahdelleet spekulaatioissa. Kuudes uutuus ei ole vielä tiedossa, mutta lienee jo nyt vanhentuneen Jimnyn seuraaja, arvelee Auto Express.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 26.11.2014