Tuulilasi

Suzukilta pirteä pikku-crossover Tokion autonäyttelyyn – vanha nimi tekee paluun

Suzuki esittelee Tokion autonäyttelyssä pienikokoisen Ignis-crossoverin, joka aikoo erottua joukosta pirteällä retromuotoilullaan.
Teksti Max Lange
Kuvat Suzuki

Suzukilta on viime aikoina tullut useampia uusia malleja, joista Frankfurtissa syyskuussa esitelty Baleno on hyvä esimerkki. Ignistä edelsi konseptiauto iM-4, joka oli esillä keväällä 2015 Geneven autonäyttelyssä.

Ignis sijoittuu varsin pieneen autoluokkaan, eli a-segmentin katumaastureihin. Suomen markkinoilla ei oikastaan ole edes sopivaa verrokkia Ignikselle, sillä auto saa nelivetoisena. Joillakin Euroopan markkinoilla on tarjolla Fiat Panda 4×4, joka olisi Igniksen lähin vastine.

Igniksen pellin alla on kaksi eri bensiinimoottorivaihtoehtoa. Koneeksi on tarjolla joko vapaasti hengittävä 1,2 Dualjet tai upouusi 1-litrainen turboahdettu Boosterjet-moottori.

Ennen Igniksen julkistusta on liikkunut huhuja, että Ignis korvaisi Suzuki mallistossa jo vuodesta 1998 tuotannossa olleen Jimnyn. Uusi Ignis ja vanha Jimny ovat mitoiltaan lähes identtisiä.

Jimny saa ilmeisesti jatkaa tuotannossa vuoteen 2018 asti, sillä Ignis on trendikäs crossover, eikä todellinen maasturi. Jimnyn on korvaamassa ihka oikea tikapuurunkoinen ja kiinteällä etuvedolla varustettu pieni maasturimalli, kertoo Auto Express.

Ignis nähtäneen Euroopassa vasta vuoden 2016 lopulla tai vuoden 2017 alussa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 1.10.2015
Kommentoi »