Tuulilasi

SUV:ien myynti Yhdysvalloissa kovassa kasvussaSUV:ien myynti Yhdysvalloissa kovassa kasvussa

Kärkimerkkien automyynti Yhdysvalloissa kasvoi hieman elokuussa, sen sijaan SUV:ien myynti kasvoi reippaasti. Kauppaa vauhdittivat matala työttömyysaste sekä kuluttajien kasvanut luottamus.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Jeep

Analyytikoiden mukaan myynti etenee ennusteiden mukaisesti; elokuussa myytiin 16,8 miljoonaa autoa, kun vuosi sitten lukema oli 16,6 miljoonaa.

Esimerkiksi Fordin myynti nousi viimevuotiseen verrattuna noin 4,5 %, mutta yhtiön SUV:ien myynti peräti 20 %.

”Asiakkaiden luottamus on nyt hyvällä tasolla, mikä antaa tukevan pohjan autoteollisuudelle. Ennusteemme mukaan koko automarkkinan tulos jää nollakasvuun tai tulee olemaan vuoden lopulla korkeintaan yhden prosentin kasvussa”, sanoo Fordin Yhdysvaltain markkinointijohtaja Mark LaNeve.

Toyotalla on Fordiin verrattuna mallistossaan enemmän halvempia henkilöautoja. Sen kokonaismyynti laski 2 %, mutta brändin SUV:ien myynti nousi 8,9 %.

Fiat Chryslerin myynti kasvoi peräti 10 %, sen sijaan maan suurin autonvalmistaja GM ei enää kerro myyntilukujaan kuukausittain. Analyytikoiden mukaan se olisi kuitenkin pudonnut noin 8,5 %.

”Näyttää siltä, että talouskasvu jatkuu edelleen vuoden toisella puolikkaalla. Hintapaineita sen sijaan alkaa jo automarkkinoilla näkyä. Joka tapauksessa maan hyvä taloustilanne on autoteollisuudelle suotuisa merkki”, sanoo Fordin pääekonomisti Bryan Bezold.

Julkaistu: 7.9.2018