Suuren journalistipalkinnon ehdokkaat julki: Avun Eeva Sederholm ehdolla vuoden pomoksi
Journalismi
Suuren journalistipalkinnon ehdokkaat julki: Avun Eeva Sederholm ehdolla vuoden pomoksi
Ehdokkaat Suuren journalistipalkinnon saajiksi julkistettiin.
Teksti
Julkaistu 2.2.2023
Apu

A-lehtien ajankohtaismedioiden sisältöpäällikkö Eeva Sederholm on ehdolla Suuren journalistipalkinnon saajaksi Vuoden journalistinen pomo -kategoriassa. A-lehtien ajankohtaismedioihin kuuluvat Apu-media, Mondo ja Image.

A-lehdissä Eeva Sederholm työskentelee digitaalisen median kehityksestä vastaavana sisältöpäällikkönä. Avun digitaalinen media sisältöineen on uudistunut nopeasti ja sen yleisö on voimakkaassa kasvussa.

– A-lehdissä on halu tehdä asioita uudella tavalla. Hyvän ja osaavan porukan kanssa on kiva tehdä merkityksellistä journalismia digimaailmaan, Sederholm sanoo.

Muut Vuoden journalistinen pomo -kategorian ehdokkaat ovat Ilta-Sanomien uutispäällikkö Kaisa Ylhäinen ja Iltalehden politiikan toimituksen päällikkö Juha Ristamäki. Suuri Journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Kilpailun tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen suomalaisen median asemaa yhteiskunnassamme.

Vuoden journalistiksi ovat ehdolla Ylen Jaakko Keso, Helsingin Sanomien Katriina Pajari sekä Iltalehden pilapiirtäjä Ville Ranta.

Vuoden juttu -kategoriassa ovat ehdolla Katja Kuokkasen Helsingin Sanomiin tekemä juttu sairaanhoitajasta Anudari Boldbaatarista sekä Anna Pihlajaniemen ja työryhmän Hyvä vuosi -juttu ja Ylen Riikka Smolander-Slotten juttu rytmisen voimistelun epäasiallisesta urheilukulttuurista.

Vuoden journalistinen teko -kategoriassa ehdokkaina ovat Helsingin Sanomien Esa Mäkinen, Tuomo Pietiläinen, Onni Nyberg ja Emilia Veranen valitusprosessistaan liittyen Korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) linjaukseen, jonka mukaan suomalaiset eivät enää saa estää verottajaa luovuttamasta verotietojaan medialle. Ehdolla ovat myös Tomi Lähdeniemi ja Sakari Muurinen Satakunnan Kansasta kantelustaan Rauman ja Porin kaupunkien tiedon pimityksistä sekä joukko toimittajia ja kuvaajia Ukrainassa tehdystä raportoinnista.

Vuoden alueellinen vaikuttaja -ehdokkaat ovat Kalevan Henrik Ahola, Panu Sivula, Susanna Kemppainen ja Antti Pasanen työstään liittyen paljastuksiin Oulun yhdyskuntajohtajan taloudellisista väärinkäytöksistä, Annica Lindström Huvudstadsbladetista jutustaan, joka käsitteli Ahvenanmaan teatterimaailmassa tapahtunutta häirintätapausta sekä Risto Pyykkö Lapin Kansasta liittyen porotalouden petovahinkokorvauksiin.

Voittajat julkistetaan suorassa lähetyksessä 8.3.2023 kello 21 alkaen MTV3-kanavalla.

Kommentoi »