Apu

Susi hyökkäsi koiran kimppuun Nurmeksessa – Uimahallista tarjottiin satanen Sastamalassa – Kotimaan katsaus

Susi hyökkäsi koiran kimppuun Nurmeksessa – Uimahallista tarjottiin satanen Sastamalassa – Kotimaan katsaus
Kotimaan katsaus: Titaanisormuksen sahaaminen sormesta vaati palomiehiltä tunnin työn. Jyväskylässä puita puetaan oranssiin. Korona perui kisat Kajaanissa, toista tuhatta paitaa jaossa.
Julkaistu: 15.9.2020

Nurmes. Syksyn ensimmäinen susivahinko oli vähällä sattua Nurmeksessa, kun Martti Rautiaisen harmaa norjanhirvikoira Rocky oli jäädä suden suuhun.

Rautiainen oli treenaamassa koiraa Palomäessä noin 30 kilometrin päässä Nurmeksen keskustasta, kun susi hyökkäsi.

Se ehti purra koiraa kaulasta ja lavalta kummaltakin puolelta syvältä. Rautiainen ryntäsi väliin ja sai suden otteen irrotettua. Koira näyttää toipuvan.

Lähde: Ylä-Karjala

Titaanin taistelu

Hyvinkää. Paloaseman työvuoro sai Hyvinkäällä hankalan tehtävän terveysasemalle, jossa ihmisellä oli juuttunut titaanista valmistettu sormus sormeen.

Titaani on erittäin kova metalli, joten terveyskeskuksen sormusleikkuri ei purrut siihen. Vaihtoehdoksi jäi pienen akkukäyttöisen laikkaleikkurin käyttö.

Sormuksen leikkaaminen vaati noin tunnin aherruksen eikä potilaalle tullut naarmuakaan.

Oranssia ylle

Jyväskylä. Kaupungin Kauppakadulla olevissa puissa on ohikulkijoita jo vuosia ilahduttanut värikäs neulegraffiti, mutta nyt puut saavat uudet oranssit asusteet Suomen käsityön museon 20-vuotisjuhlaan.

Vapaaehtoisia virkkaajia löytyi noin 70. Yhteisesti toteutettavalla neulegraffitilla halutaan muistuttaa käsityön virkistävästä vaikutuksesta ja yhdessä tekemisen ilosta.

Lähde: Suomen Käsityön museo

Paitoja tarjolla

Kajaani. Kajaanin Barents Winter Games -kisoihin odotettiin viime maaliskuussa 1 200 nuorta urheilijaa, mutta koronapandemian vuoksi kisat jouduttiin perumaan.

Kainuun Liikunnalle jäi tuhat kisalogolla varustettua t-paitaa ja ranneketta, jotka se lahjoittaa eteenpäin.

Kohteita voi ehdottaa Kainuun Liikunnan verkkosivulla. Kohteita voivat esimerkiksi olla koulut, urheiluseurat ja muut organisaatiot.

Halvalla menee

Sastamala. Nettihuutokauppa Kiikan uimahallista on päättynyt. Tarjouksia tuli kuukauden aikana kaksi. Niistä ensimmäinen oli kymmenen euroa ja jälkimmäinen sata euroa. Molemmat oli jätetty 13. elokuuta.

Pohjahintaa ei ollut asetettu, mutta kaupunki pidätti oikeuden hyväksyä tai hylätä tarjoukset. Kiinteistö on valmistunut vuonna 1968. Uimahallin toiminta päättyi kaksi vuotta sitten.

Kommentoi »