Tuulilasi

Suomi liikkumisen tulevaisuuden etulinjassa


Liikkumisen ja liikenteen innovaatiot, palvelut ja konseptit nousevat huomenna 24.11.2017 pääosaan Helsingissä järjestettävässä Trafin Liikennelabra-seminaarissa, kun Liikennelabrassa mukana olevat toimijat kertovat kokeiluistaan, tuotteistaan ja liikkumisen tulevaisuudesta.
Kuvat Trafi

”Uudet liiketoiminnan mahdollisuudet ja innovatiiviset kokeilut saavat erinomaista tukea suomalaisesta mahdollistavasta lainsäädännöstä. Yritysten kannattaakin ottaa tästä kaikki irti ja testata rohkeasti ja ennakkoluulottomasti erilaisia liikkumisen ja liikenteen palveluja. Onnistuneet kokeilut tukevat kasvua ja edistävät suomalaisten yritysten pääsyä kansainvälisille markkinoille”, toteaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, joka avaa seminaarin.

”Suomessa on käynnissä paljon kokeiluja ja testausta, jotka ovat olennaisia uusien palvelujen muodostumiseksi markkinoille. Esimerkiksi logistiikan tehostamisessa on paljon mahdollisuuksia, johon analytiikka voi tuoda uusia eväitä”, sanoo Trafin tietojohtaja Juha Kenraali.

Seminaarissa liikenne- ja liikkumispalveluja tarjoavat yritykset esittelevät omia hankkeitaan ja kokeiluitaan. Mukana ovat mm. dronejen soveltamiskohteita kehittävä Fleetonomy, Oulun yliopiston autonomiset työkoneet, ajoneuvojen automaatiota kehittävä Sensible4 sekä autonomisen meriliikenteen ekosysteemiä rakentava Dimecc. Päivän aikana myös avataan älykkään digitaalisen vallankumouksen hyödyntämistä Huawein näkökulmasta ja HKL tuo keskusteluun uusien palveluidensa kehittämisen.

”Rohkaisemme myös avoimen datan hyödyntämiseen uusien palveluiden syntymiseksi. Heti seminaarin jälkeen Liikennelabra jatkaakin viikonloppuna järjestettävään Junction-hackathon-tapahtumaan, jossa LVM:n, Trafin ja Liikenneviraston yhteisellä mobility-trackilla pyritään kehittämään uusia liikkumispalveluja erityisesti maaseudulle”, kertoo Kenraali.

(Lähde: Trafi)

Julkaistu: 23.11.2017