
Ammattilaiset valitsivat tämän kahvila-paahtimon yhdeksi Suomen parhaista – Vain viisi vuotta sitten sen yrittäjät eivät tienneet mitään alasta tai edes kahvista
Mikkeliläinen Olli Siitari maistoi taannoin Porvoossa erinomaista kahvia ja päätti kokemuksensa innoittamana rakentaa oman kahvipaahtimen. Siitä johti nopea tie suoraan huipulle.
Mikkelin Nuijamiehen kaupunginosassa sijaitseva Kirjalan Paahtimon kahvila on varsin pieni. Koon ei pidä antaa hämätä. Tunnelmaltaan ja tarjonnaltaan 50-luvun kerrostalon kivijalassa sijaitsevaa kahvilaa on pidetty niin mukavana, että kahvialan ammattilaiset nimesivät sen syksyllä Suomen 13. parhaaksi kahvilaksi. Se on hyvä saavutus listalla, jota dominoi Helsingin kahvilakulttuuri.
Kirjalan Paahtimon toiminta on muutenkin menestynyt ja saanut tunnustusta. Yhteistyö paikallisten yritysten ja isojen päivittäistavaraketjujen kanssa on laajaa, ja verkkokauppa myy mikkeliläistä artesaanikahvia myös maailmalle.
Toimitusjohtaja, barista Anna Siitari on palkittu viime vuosina vuoden kahvivaikuttajana ja hotelli-, ravintola- ja pitopalvelualan tulokkaana. Se on aika hyvin ajatellen, että vielä neljä vuotta sitten hän oli sairaanhoitaja, joka ei tiennyt kahvilan pitämisestä mitään. Hänen isänsä, paahtimosta vastaava Olli Siitari taas on entinen kokki ja rakennusammattilainen, joka ei tiennyt kahvin paahtamisesta mitään.
