Suomeen uusi autovakuutusmalli – ajotapa ratkaisee vakuutusmaksun suuruuden
Autot ja liikenne
Suomeen uusi autovakuutusmalli – ajotapa ratkaisee vakuutusmaksun suuruuden
Bassadone Automotive Nordic tuo automarkkinoille uuden ajotapaan perustuvan autovakuutuksen, jossa puolet kuljettajista saa alennusta joka kuukausi ja alimmat maksut ovat vain parikymppiä kuukaudessa.
2Kommenttia
Julkaistu 2.11.2018
Tuulilasi

Bassadone Automotive Nordic Oy uudistaa autojen vakuutusmarkkinaa tuomalla ensimmäisenä Suomeen kuljettajan ajotapaan perustuvan vakuutuksen. Ajotapavakuutus on vahinkohistoriasta riippumaton, kuukausimaksuinen vakuutus, jonka hintaan kuluttaja vaikuttaa itse ajotavallaan. Vakuutuksesta veloitettava maksu muuttuu kuukausittain sen mukaan, miten kuljettaja on ajanut.

Ajotavalla voi todella vaikuttaa maksuihin, sillä puolet kuljettajista tulee saamaan alennusta joka kuukausi. Pienten autojen vakuutuskustannukset painuvat parhailla kuljettajilla jopa parinkympin tasolle kuukaudessa.

Rauhallisen ajotapansa kuluttaja voi osoittaa Bassadonen Smart Drive -älypuhelinsovelluksella, johon on liitetty mukaan myös muita autoilua helpottavia ja turvallisuutta parantavia palveluita. Sovelluksen on Bassadonelle tuottanut jyväskyläläinen Ficonic Solutions Oy

Bassadone Automotive Nordicin konsernijohtaja Antti Ruhanen pitää kehitystä ja uusien palvelutuotteiden lisäämistä yhtiön tarjontaan luonnollisena.

"Uskomme autoilun palvelullistumiseen ja siihen, että digitalisaatio tulee lisäämään kuluttajien valinnanvaraa. Tämä edellyttää yrityksiltä oikeastaan vain kahta asiaa: hihojen käärimistä eli puhtaasti käytännön tekemistä sekä rohkeutta kokeilla uutta. Tähän täytyy myös autoalan toimijoilla olla valmiuksia, sillä vahva autoilun ja liikkuvuuden murros on väistämättä edessä. Haluamme olla etujoukoissa tuomassa asiakkaille uusia ja kokonaisvaltaisia autoalan palveluita. Digitaalisuuden kautta saavutettava asiakastyytyväisyys on kaiken keskiössä", Ruhanen sanoo.

Joulukuussa kaikkiin saataville tuleva vakuutus tullaan tuntemaan nimellä Smart Drive.

Liiketoiminnasta vastaa Bassadone Automotive Nordic –ryhmään kuuluva, keväällä 2018 perustettu Bassadone Insurance Services Oy.

"Kantava ajatus on, että myös vakuutuksen tulee olla lopulta palvelu, josta kuluttaja käyttönsä mukaan maksaa. Kun vakuutuksesta kuluttajalle koituva lasku perustuu siihen, miten kuljettaja kuukausittain ajaa, on hinnoittelu erittäin selkeä ja läpinäkyvä. Tärkeää on myös se, että maksu ei voi huonon ajotavan perusteella nousta, vaan se voi vain ajotavasta palkiten laskea”, Bassadone Insurance Services Oy:n toimitusjohtaja Johannes Hirvaskoski kuvaa uutta tuotetta.

2 kommenttia