Tuulilasi

Suomalaisfirma hehkuttaa sähköautoaan: ”Askeleen lähempänä sitä hetkeä, jolloin sähkömoottorista tulee ylivertainen polttomoottoriin verrattuna”

Suomalaisfirma hehkuttaa sähköautoaan: ”Askeleen lähempänä sitä hetkeä, jolloin sähkömoottorista tulee ylivertainen polttomoottoriin verrattuna”
Toroidion 1MW Conceptin ensimmäisen teknisen prototyypin sähkömoottorin testit tehtiin Espoossa.

Toroidion julkisti kaksi vuotta sitten ensimmäisen teknisen prototyyppiautonsa 1MW Conceptin, jossa yhtiön kehittämä sähköinen voimansiirto toimii 48 voltin jännitteellä. Julkistuksen jälkeen 1MW Conceptia on testattu sekä radalla että testipenkissä. Testiradalla ajetussa, normaaliajoa rajummassa ajosessiossa auton energiankulutus oli 9,99 kWh/100 km.

Toroidionin energiankulutus ja voimansiirtolinjan toimivuus testattiin nyt myös riippumattomasti laboratoriossa Espoossa Etteplanin toimesta.

"Laboratoriotestien perusteella jo ensimmäinen proof-of-concept-versio sähkömoottoristamme ja sen sähköjärjestelmä ovat toimiva paketti", sanoo Toroidionin Pasi Pennanen tiedotteessa.

”Jo tekninen konseptiautomme kykeni kulkemaan samalla energiamäärällä merkittävästi pidemmän matkan kuin markkinoilla olevat sähköautot, vaikka sen energiankulutusta ja sähköistä voimansiirtoa ei vielä ollut edes hiottu huippuunsa.”

Maalla, merellä ja ilmassa

Toroidion on jatkanut sähköisen voimansiirron komponenttien kehitystä kohti tuotantoversiota

Tuotekehityksessä on keskitytty uudenlaisen tehoelektroniikan suunnitteluun ja toteutukseen. Toroidionin uudessa testipenkissä voidaan laboratorio-olosuhteissa testata kaikkia sähköisen voimansiirtolinjan komponentteja, moottoreita, akkuja, elektroniikkaa ja ohjelmistoja.

"Olemme tuomassa markkinoille uuden sukupolven sähköisen voimansiirron kokonaisratkaisumme sekä sähköisen voimansiirron asiakkaillemme että energian jakeluyhtiöille. Tekniikkaa tullaan kehittämään myös sähköturvallisuutta arvostavan teollisuuden tarpeisiin", Pennanen jatkaa.

Kehitystyö vaatii paljon pääomaa sekä huolellisesti valikoituja teollisia kumppaneita. Toroidion tuo markkinoille sähköisen, suoravetoisen voimansiirron, joka on erittäin turvallinen, ei tarvitse alennusvaihteistoa, ja jota voidaan hyödyntää monenlaisissa kulkuneuvoissa maalla, merellä ja ilmassa.

"Olemme jälleen yhden askeleen lähempänä sitä hetkeä, jolloin sähkömoottorista tulee ylivertainen polttomoottoriin verrattuna", Pennanen toteaa.

Julkaistu: 8.5.2017
Kommentoi »