Tuulilasi

Suomalaiset autokerhot – Ministiä ei jätetäSuomalaiset autokerhot – Ministiä ei jätetä

Ministien omassa huoltoringissä huolehditaan siitä, ettei Mini jää matkan varrelle. Mini Club Flying Finns -kerhon puheenjohtaja Markku Lönnqvist kertoo, mikä Mini-kerhon toiminnassa on parasta.
Teksti Hannele Salmi, TL-verkkotoimitus
Kuvat TL-kuva-arkisto, Mini, Markku Lönnqvist - kotialbumi

1. Miksi Mini?

Mini on yksinkertaisesti symppis pieni ihanuus, joka on sulattanut monen sydämen niin täällä Suomessa kuin ulkomaillakin.

2. Mitä MCFF-kerhossa tapahtuu?

Ympäri vuoden järjestettävien kokoontumisajojen lisäksi on muitakin tapaamisia, ja monet ministit osallistuvat aktiivisesti ulkomaisiin tapahtumiin, esimerkiksi IMM (International Mini Meeting) ja EMM (Estonian Mini Meeting). Pari vuotta sitten kerho vietti 30-vuotisjuhlaa läpi vuoden.

3. Mistä kerhotoiminnassa on kyse?

Hyvä yhteishenki ja yhdessä tekeminen kuuluvat vahvasti MCFF-kerhon toimintaan. Vertaistuki keskustelupalstalla on tärkeä. Vanhat kerholaiset ottavat uudet tulokkaat hyvin lämpimästi vastaan.

Ministien keskuudessa toimii oma huoltorinki. Jos ministi jää matkan varrelle, ei Miniään tarvitse jättää vieraan huoltoaseman pihaan heitteille. Huoltoringissä muille voi ilmoittaa, mitä apua on tarjolla. Vetoavun lisäksi voi löytyä esimerkiksi yöpaikka tai vara-osia.

"Itse sain apua, kun olin matkalla Sveitsiin. Viiden testiviestin jälkeen apu löytyi Saksasta ja matka jatkui", Lönnqvist kertoo omista kokemuksistaan.

4. Miten kerhoon pääsee mukaan?

Mini-kerhoon pääsee jäseneksi, vaikkei omistaisikaan Miniä. Into liittyä riittää. Liittyminen onnistuu kerhon sivujen kautta tai ottamalla rohkeasti yhteyttä kerhon hallituksen jäseniin.

5. Mitä jokaisen tulisi tietää Mineistä?

Minihän on käytännössä kaikkien nykyautojen esikuva – moottori edessä ja renkaat kulmissa. Miniä tehtiin vääristä huhuista huolimatta vuodesta 1959 aina vuoteen 2000 saakka, eli viimeinen Classic Mini valmistettiin vuonna 2000, ja siitä löytyi nykyaikaiset turvatyynyt ja abs-jarrut.

6. Volvo-kerholaisen kysymys ministille: Ovatko ministit jakaantuneet kahteen leiriin British Leyland -harrastajien ja BMW-harrastajien välillä?

Samassa leirissä ollaan. Uuden Minin omistajat ovat yhtä tervetulleita mukaan kuin Classic Mininkin. Seuraavassa kesätapaamisessakin nimetään sekä Vuoden Mini että Vuoden BMW Mini.

Lönnqvistillä itsellään on sininen 75vm Leyland Mini (kuvassa).

Mini Club Flying Finns Ry on perustettu vuonna 1982.

Kesäkokoontuminen Naantalissa 11.7.2014.

Syysratapäivä Alastaron moottoriradalla 27.9.2014.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 31.7.2014