Tuulilasi

Suomalaiset autokerhot – Alfa-virus tarttuu helposti

Suomalaiset autokerhot – Alfa-virus tarttuu helposti
Merkillä on väliä, kun on kyse intohimoisesta autoharrastamisesta. Suuret tunteet sopivat eritoten elokuvista ja kilparadoiltakin tuttuun Alfa Romeoon. Petteri Piipponen, Alfa Romeo Entusiasti Finlandesi Ry:n puheenjohtaja, kertoo, mikä italialaisessa autossa kiehtoo.

Miksi Alfa Romeo? 

Alfa Romeossa kiehtovat muotoilu, erikoinen nimi, kilpailuhistoria ja tietty mystisyys, joka erottaa sen arkipäiväisistä automerkeistä. Minulla on ollut Alfa Romeoita yli 20 vuotta ja olen leimautunut niihin, kuten monet muutkin kaltaiseni harrastajat. On vaikea ostaa muuta merkkiä, kun on altistunut Alfa-virukselle.

Mitä Alfa Romeo Entusiasti Finlandesi -kerhossa tapahtuu?

Tapahtumia pyritään järjestämään pitkin vuotta, että mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan. Parhaat kokoontumiset ovat olleet kaksipäiväiset kesätapahtumat Suomessa jonkin vierailukohteen ympärillä sekä viikonmittaiset Italian kokoontumiset.

Tänä kesänä merkittävimmät kokoontumiset ovat Bella Italia -tapahtuma heinäkuussa sekä Saksan 2000/2600 -kerhon kokoontuminen Suomessa elokuun alussa. Marraskuussa järjestetään kulttuurikokous Helsingissä. Kerholla on myös oma lehti ja monipuolista tietojen vaihtoa aktiivisten jäsenten välillä.

Mistä kerhotoiminnassanne on kyse?

Entusiasti-kerhossa parasta on arjesta irrottautuminen. Aika menee kuin siivillä samanhenkisten ihmisten kanssa kokoontuessa ja hienoja autoja ihmetellessä – jutut lentävät!  Keskustelut laajenevat yleensä Italian matkoihin, maan kulttuuriin ja koko siihen ympäristöön, josta Alfa Romeo on ponnistanut kuuluisuuteen. Samat aiheet puhututtavat myös kansainvälisissä tapahtumissa kerta toisensa jälkeen.

Miten kerhoon pääsee mukaan?

Kerhon idea on, että jäsenillä on kokemusta Alfa Romeon omistamisesta ja ilosta, jota auto tuo. Kerhossa on aina silloin tällöin mukana ihmisiä, jotka saattavat väliaikaisesti olla alfaromeottomassa tilassa, mutta auton hankinta on kuitenkin takaraivossa.

Mitä jokaisen tulisi tietää Alfa Romeosta?

Alfa Romeo on suhteellisen helppo hankkia ja ylläpitää. Vähän uskallusta ja voit yllättää itsesi onnellisena Alfa Romeon kuljettajana, eikä maailma enää ikinä ole entisensä! Paras neuvo on, että kokeile rohkeasti itse.

Saab-Klubin Petteri Virtanen esitti teille kysymyksen: Alfa Romeo on yksi niistä harvoista automerkeistä, jolla voisin Saabin lisäksi kuvitella ajavani. Mikä Alfa-malli sopisi mielestäsi parhaiten saabistin käteen, jos joskus päädyn laajentamaan harrastamista merkkirajan yli?

Ensimmäiseksi suosittelen tutustumista Alfa Romeon 156 malliin. Siinä yhdistyy hienosti sekä italialainen muotoilu että aito ajamisen nautinto.

Alfa Romeo Entusiasti Finlandesi Ry on perustettu vuonna 1993.

Saksan 2000/2600 -kerhon kokoontuminen Suomessa 1.–4.8.2014.

Lisää tietoa Alfa-viruksen saaneista sekä Alfa Romeosta kerhon kotisivuilta.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 29.7.2014
Kommentoi »