Apu

Sumusuihku on kuin avanto kylpyhuoneessa – suomalaiskeksintö

Sumusuihku on kuin avanto kylpyhuoneessa – suomalaiskeksintö
Amandan-kylmähoitolaitteen terveysvaikutukset ovat samanlaiset kuin avantouinnilla. Sitä käyttävät esimerkiksi reumaatikot ja urheilijat.

Rovaniemeläinen Panu Vapaavalta sai idean sumusuihkusta, kun hän sukelsi pienlentokoneella lentäessään pilveen kesällä 2011. Hän työnsi hetken mielijohteesta kätensä lentokoneen tuuletusaukosta ulos.

–Sumu viilensi ihon nopeasti, ja mietin, voisiko vesisumu altistaa ihoa kylmälle nopeasti ja samalla myös miellyttävästi, Vapaavalta kertoo.

Keksinnön taustalla oli Vapaavallan kaksi intohimoa: saunominen ja avantouinti. Ne saivat Vapaavallan miettimään ratkaisuja miellyttävään kylmähoitoon.

Monia myönteisiä vaikutuksia

Tavalliseen suihkuun asennettavan laitteen myönteisiä vaikutuksia ovat muun muassa palautumisen nopeutuminen ja kivun lievittyminen, unenlaatu ja stressin lieventyminen. Sen kilpailijoita ovat avannot, kylmä­altaat ja huippu­kylmähuoneet.

Vapaavalta sai idealleen tukea Keksintösäätiöstä ja aloitti sen kehittämisen Arctic Power -kylmälaboratoriossa Rovaniemellä.

Tuotteensa liiketalouden tradenomi Vapaavalta keksi nimetä tyttärensä mukaan. Amandanin jatkokehityksen Vapaavalta on tehnyt yhtiökumppaninsa termobiologian dosentti Pirkko Huttusen kanssa.

Tuo kylmähoidon omaan kylpyhuoneeseen

Vapaavallan kylmähoitolaite on saanut Avainlippu- ja Design From Finland -tunnukset. Sitä on vuodesta 2016 lähtien myyty yhtiön verkkokaupan kautta useita satoja kappaleita. Sen ovat hankkineet monet urheilijat, reumaatikot ja myös monet tavalliset terveydestään kiinnostuneet suomalaiset.

Amandan on maailman ainut kliinisissä tutkimuksissa toimivaksi todettu laite, joka tuo kylmähoidon omaan kylpyhuoneeseen. Menetelmä on kansainvälisesti patentoitu.

Julkaistu: 31.3.2019
Kommentoi »