Tuulilasi

Subarun sporttifarkku saapuu Suomeen syksyllä

Subarun sporttifarkku saapuu Suomeen syksyllä
Subarun uuden Levorg-farmarin hinta ja Suomeen saapumisajankohta on varmistunut.
Julkaistu: 9.7.2015

Jo ennakkotilattavissa oleva Levorg esitellään Suomen Subaru-jälleenmyyjillä lokakuun alussa, ja malliston autoverollinen kokonaishinta on alkaen 35 998,89 euroa.

Symmetrisellä AWD-nelivedolla varustetun Sport Tourer -farmariauton nimi tulee sanoista ”Legacy”, ”Revolution” ja ”Touring”. Mallisto käsittää kolme eri varustetasoa GT, GT-N ja GT-S.

Levorg perustuu muotoilultaan ja akseliväliltään Subaru WRX STI -malliin. Levorgin akseliväli on WRX STI:n kanssa yhteneväinen 2,65 metriä. Levorg on 4,69 metriä pitkä, 1,78 metriä leveä ja 1,48 metriä korkea auto, jonka tavaratila on 552 litraa ja se on laajennettavissa 1446 litraan.

Levorgia vauhdittaa uusi 1,6-litran polttoaineen suoraruiskutuksella varustettu turboboxermoottori, jonka huipputeho on 125 kW (170 hv) 4800-5600 r/min. ja maksimivääntö 250 Nm. Moottorin hiilidioksidipäästöt ovat 159 g/km (GT-S 164 g/km) ja moottorin jatkeena on aina portaaton Lineartronic-automaattivaihteisto.

Levorgin varustukseen kuuluu muun muassa WRX STI:stä tuttu Subarun SI-DRIVE (Subaru Intelligent Drive) -järjestelmä, jonka avulla kuljettaja voi säätää moottorin ja vaihteiston ajo-ominaisuuksia tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Subaru kertoo kiinnittäneensä myös erityistä huomiota Levorgin turvallisuuteen ja ajettavuuteen yhtiön ”Enjoyment and Peace of Mind” -teeman mukaisesti. Malli on jo kolaritestattu JNCAP:n toimesta ja se sai testistä täydet viisi tähteä. Subaru Levorgille on myös myönnetty Japanin teollisuusmuotoilun design-promootiojärjestön JDP (Japan Institute of Design Promotion) arvostettu ”Good Design Award 2014”-designpalkinto.

Lisää aiheesta:

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentoi »