Tuulilasi

Subarulla jälleen uusi väärennösskandaaliSubarulla jälleen uusi väärennösskandaali

Subaru tutkii parhaillaan, ovatko sen omat tarkastajat väärentäneet autojen kilometrilukemia lopputarkastuksissa ennen autojen myymistä Japanissa. Tiedote laski Subarun kurssia pörssissä 8 %.
Kuvat All Over Press

Subaru kuitenkin väitti tiedotustilaisuudessa, etteivät testiautojen kilometrilukemat ole alle turvallisuusstandardien, mutta se haluaa silti tutkia, ovatko mahdolliset väärennökset vaikuttaneet myytyjen autojen turvallisuuteen.

Subarun mukaan sen työntekijät ovat ilmoittaneet yhtiön sisäiselle tutkintaosastolle kilometrilukemien väärentämisestä lopputarkastusten yhteydessä. Yhtiö ei kuitenkaan vahvistanut löytäneensä väärennöksiä.

Lokakuussa kävi ilmi, että Subarun autojen lopputarkastuksia oli tehnyt vuosikymmeniä henkilöitä, joilla ei ollut tarvittavaa pätevyyttä tehtävään.

Japanin autoteollisuus on ollut viime aikoina erilaisten skandaalien kourissa. Nissan ilmoitti myös jokin aika sitten epäpätevistä lopputarkastajista, maailmanlaajuisista autoteollisuuden tavarantoimittajista Kobe Steel, Mitsubishi Materials ja Toray Industries ovat kaikki kertoneet erilaisista dataväärennöksistä. 

Julkaistu: 20.12.2017