Tuulilasi

Subaru rikkoi myyntiennätyksiä viime vuonna


Subarun Gunman autotehtaalta Japanissa valmistui viime vuonna ennätykselliset 800 000 autoa, joka on kahdeksan prosenttia edellisvuotta enemmän.
Kuvat Antti Sepponen

Subaru rikkoi myyntiennätyksiä etenkin päämarkkina-alueillaan Pohjois-Amerikassa sekä Australiassa. Myös Suomessa myynninkasvu oli plusmerkkinen.

Subarun suurimmalla markkina-alueella Yhdysvalloissa myytiin viime vuonna yhteensä 424 863 Subarua, joka on 26,2 prosenttia edellistä vuotta enemmän. Subaru on rikkonut myyntiennätystään Yhdysvalloissa tasaisesti vuodesta 2009. Kanadassa Subaru-myynti kasvoi 18,6 prosenttia kun Australiassa Subaru ylsi toisena perättäisenä vuonna uuteen myyntiennätykseen.

Myös Pohjoismaissa sekä Baltiassa toimivan Subaru Nordicin vuosi 2013 oli kaikkien aikojen paras. Yhtiön toimialueella Subaruja myytiin kaikkiaan 7 976 kappaletta, jossa kasvua edellisvuoteen on 12,1 prosenttia. Subaru ylsi uuteen myyntiennätykseen muun muassa Ruotsissa.

Viime vuonna Suomessa rekisteröitiin kaikkiaan 103 450 uutta henkilöautoa, mikä on seitsemän prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Laskevilla markkinoilla Subaru ylsi plusmerkkiseen kasvuun: 1 040 auton kokonaismyynnillä kasvua edellisvuoteen on 1,5 prosenttia.

Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 9.1.2014