
Somehitti pastasipsit ovat ihanan rapea herkku – Kokeile itse!
Keitetty pasta muuttuu uunissa mahtavan makeiksi ja rapeiksi sipseiksi, joita voi dippailla.
Pastasipsit
4 annosta / 35 minuuttia
• n. 2 l vettä
• 1 tl suolaa
• 5 dl pastaa, esim. penneä tai perhospastaa
• 2 rkl rypsiöljyä
• 2 dl raastettua parmesaania
• 1 tl kuivattua oreganoa
Lisäksi mieleistäsi dippiä tai ketsuppia
1. Mittaa kattilaan 2 litraa vettä. Mausta keitinvesi 1 teelusikalla suolaa. Kiehauta. Mittaa joukkoon pasta. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukainen aika.
2. Kaada pasta lävikköön. Pyydä tarvittaessa aikuisen apua, ettet saa kiehuvaa vettä päällesi. Huuhtele pasta kylmällä vedellä ja anna pastan valua lävikössä.
3. Kaada pasta kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, raastettu parmesaani ja oregano.
4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille.
5. Levitä keitetty pasta leivinpaperille niin, että pasta on mahdollisimman vähän päällekkäin.
6. Nosta uunipelti kuuman uuniin keskitasolle. Paista 12–15 minuuttia, kunnes pasta on kauniin ruskea ja rapea. Valvo paistoväriä, sillä pasta voi nopeasti ruskistua liikaa.