Snorklaajan löydöt Thaimaassa
Matkailu
Snorklaajan löydöt Thaimaassa
Mistä löytyvät Thaimaan parhaat sukellusapajat?
Julkaistu 3.2.2019
Mondo

Thaimaa on snorklauksen ystävälle kätevä kohde. Maan snorklauspaikat eivät ehkä yllä aivan Indonesian ja Filippiinien parhaiden kohteiden tasolle, mutta puutetta kompensoi vaivattomuus. Hyville sukellusapajille pääsee suosittujen matkakohteiden kautta, ilman ylimääräistä säätöä.

Kaikkein parhaat snorklauskohteet löytyvät pieniltä saarilta, joiden edustalla meri on kristallinkirkasta.

Jos haluaa nauttia myös rantalomailusta ja hyvistä palveluista, paras saari on aivan maan etelärajalla sijaitseva Koh Lipe. Suoraan sen rannasta pääsee snorklaamaan, ja lisää elämyksiä on luvassa viereisillä autiosaarilla venematkan päässä.

Hyvä kohde snorklaamiseen on myös rantabileistään tunnettu Koh Phi Phi, jonka parhaat vedenalaiset elämykset voi kokea vastuullisen matkailun periaatteita noudattavan Adventure Clubin (diving-in-thailand.net/fi) veneretkillä (3–4 tuntia 30 euroa). Kilpikonnien näkemiseen on hyvät mahdollisuudet, ja Adventure Club järjestää myös hairetkiä, joilla on takuu: jos et näe haita, saat rahat takaisin.

Thaimaan kaikkein paras snorklauselämys odottaa kuitenkin Koh Similanin kuvankauniilla autiosaarilla. Poseidon Bunga­lows (www.similantour.nu) järjestää sinne Khao Lakista kolmen päivän safareita (265 euroa/hlö), joilla nukutaan asuntoveneessä ja nautitaan päivät pinnanalaisesta elämästä. Kokemus voittaa mennen tullen Phuketista ja Khao Lakista Similansaarille tehtävät hätäiset päiväretket.

Kaikki edellä mainitut saaret sijaitsevat Andamaanienmerellä. Siaminlahden paras saari snorklaajalle on Koh Tao, jossa retkiä järjestää suomalaissukeltaja Mikko Paasin omistama Koh Tao Divers (kohtaodivers.fi).

Kommentoi »