Smart julkaisi mielenkiintoisen avoautokonseptin
Autot ja liikenne
Smart julkaisi mielenkiintoisen avoautokonseptin
Smart juhlii 20-vuotista taivaltaan esittelemällä Pariisin autonäyttelyssä ForEase-konseptiauton. Autossa ei ole minkäänlaista kattoa, mikä tarjoaa Smartin mukaan autoilijalle aidon vapauden tunteen.
Julkaistu 1.10.2018
Tuulilasi

Auto on muuten ulkoisesti pitkälti tavallisen ForTwon oloinen, etuvaloihin ja etusäleikköön on tehty pieniä viilauksia.

Autosta löytyy melkoisesti vihreän värisiä koristeita ja korostuksia. Renkaissa on aerodynaamiset pölykapselit. Suurin muutos autossa on erityisen pieni tuulilasi. Smartin mukaan se vähentää olennaisesti tuulenvastusta.

Sisätilat ovat vihreävalkoiset kuten auton ulkoasukin. Peruspenkit on korvattu värikkäämmillä. Ohjauspyörästäkin on viilattu yläosa kokonaan pois, joten se on lähes U-kirjaimen muotoinen.

ForEasen voimanlähteenä on sama 60kW sähkömoottori kuin EQ ForTwossa, siihen on kuitenkin lisätty 17,6kWh akku. Smartin mukaan konseptiauto toimii jo nyt kuten tuotantoautotkin, mutta se ei silti tarkoita, että auto tulisi koskaan tuotantoon.

”Smart ForEase ilmentää raikkaan yksinkertaisesti ajamisen iloa kaupungissa. Tämä on urbaani sähköauto ilman kompromisseja, koska Smart haluaa aina tarjota asiakkailleen ristiriidattomia vaihtoehtoja”, sanoo Smartin johtaja Katrin Adt.

”Tuloksena olemme tehneet auton, joka tarjoaa hyvin suoraviivaisen ajamisen vapaudelle rakentuvan kokemuksen.”

Kommentoi »