Tuulilasi

Skodan täyssähköinen crossover julkistettiin - katso kuvat ja tiedot

Skodan täyssähköinen crossover julkistettiin - katso kuvat ja tiedot
Uuden Enyaq iV:n esittelyn myötä Škoda ottaa seuraavan ja merkittävän askeleen sähköllä liikkumisen E-Mobility-strategiansa toteuttamisessa. Uusi täyssähkö-katumaasturi on Škodan ensimmäinen Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan pohjautuva automalli.

Enyaq iV on saatavissa joko takavetoisena tai nelivetoisena. Sen toimintamatka (WLTP:n mukaan) on jokapäiväiseen käyttöön mainiosti sopien jopa 510 km*. Uudessa katumaasturissa on toteutettu täysin uudenlainen sisätilakonsepti, joka sisältää Design Selection -vaihtoehdot perinteisten varusteluversioiden sijasta.

"Enyaq iV merkitsee Škodalle uuden ajan alkua. Se on ensimmäinen MEB-perustekniikkaan pohjautuva automallimme. Sillä me teemme sähköllä ajamisesta Simply Cleveriä – toimintamatkat ovat pitkät ja latausajat lyhyet, käyttö on helppoa ja hinta kiinnostava. Enyaq iV valmistetaan Škodan sydänmailla Mladá Boleslavissa, jossa sijaitseva päätehtaamme on ensimmäinen tehdas, jossa MEB-perustekniikan autoja tehdään Saksan ulkopuolella. Se on upea osoitus Škodan vahvasta osaamisesta, ja haluan kiittää kaikkia, jotka panoksellaan ovat saaneet Enyaq iV:n tuotannon käyntiin. Automme on hieno ja olen todella ylpeä tiimistämme", sanoo Skoda Auton pääjohtaja Thomas Schäfer.

Heti ensiesittelyn jälkeen asiakkaat voivat jo lähipäivinä ennakkovarata uutuuden.

Uuden Škoda Enyaq iV:n kohokohdat tiivistetysti:

• Sähkövoimalinja: autossa on täysin uusi voimalinja, jossa hyödynnetään Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvan MEB-perustekniikan suomia mahdollisuuksia. MEB-perustekniikkaa kutsutaan rullalauta-pohjalevyksi, jossa akku sijaitsee tilaa säästäen auton pohjarakenteessa. Tarjolla on kolme akkukokoa, viisi moottorivaihtoehtoa 109‒225 kW (148-306 hv) sekä takaveto tai neliveto. WLTP:n mukainen toimintamatka on jopa 510 km*, joten ENYAQ iV soveltuu monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Lisäksi sillä voi vetää enintään 1 200 kg:n perävaunua.

• Turvallisuus: Avustinjärjestelmiin lukeutuu ajoavustinkokonaisuus Travel Assist, jossa on nyt entistä enemmän toimintoja kuten etäohjattu pysäköinti ja opetettu pysäköinti.

• Ulkonäkö: Sisätilat ovat kooltaan samaa luokkaa kuin Kodiaq-katumaasturissa. Saatavissa oleva Crystal Face -valoinnovaatio, siihen liittyvät Coming/Leaving Home -animaatiosaattovalot ja Matrix LED -ajovalot täydentävät katseita keräävää ja sporttista keulaa. Kokonaan ledeillä toteutetuissa takavaloissa on dynaamiset vilkut ja Coming/Leaving Home -animaatiosaattovalotoiminto.

• Sisätilat: Uudet Design Selection -vaihtoehdot korvaavat aiemmat varusteluversiot ja nostavat sisätilan toteutuksen uusiin ulottuvuuksiin. Sisustuksessa käytetään luonnonmateriaaleja, ympäristövastuullisesti tuotettuja materiaaleja ja kierrätysmateriaaleja. Uudenlaisista vaihtoehdoista – kymmenen teemapakettia sekä tiettyjä yksilöllisiä varustevaihtoehtoja – löytyy tarkasti auton omistajan makuun sopivin.

• Liitettävyys: Enyaq iV -malliin tarjolla oleva 13-tuumainen keskusnäyttö on Škoda-automallien suurin. Uusi täyssähkö-katumaasturi on aina online-yhteydessä ja nerokkaasti älylaitteisiin liitettävissä. Akun lataamista ja sisätilan lämmitystä/jäähdytystä on kätevä etäohjata Škoda Connect -sovelluksella.

• Simply Clever: Škoda on kehittänyt Simply Clever -ratkaisuja myös erityisesti sähköautoihin. Niitä ovat esimerkiksi latauskaapelin puhdistustyökalu, latausjohtopistokkeen suojus ja latauskaapelin säilytyspaikka tavaratilan lattian alla.

• Lataus: Saatavissa on kolme erilaista kotilatauslaitetta. Pikalatauskaapelilla auton saa ladattua myös pikalatausasemista.

Škoda Enyaq iV:n teknisten tietojen* yhteenveto:

Mitat 4 649 × 1 879 × 1 616 mm, akseliväli 2 765 mm

Malli ENYAQ 50 iV ENYAQ 60 iV ENYAQ 80 iV ENYAQ 80x iV ENYAQ RS iV

Vetotapa 4×2 4×2 4×2 4×4 4×4

Suurin teho 109 kW 132 kW 150 kW 195 kW 225 kW

Suurin vääntö 220 Nm 310 Nm 310 Nm 425 Nm 460 Nm

Kiihtyvyys (0–100 km/h) 11,4 s 8,7 s 8,5 s 6,9 s 6,2 s

Huippunopeus 160 km/h 160 km/h 160 km/h 160 km/h 180 km/h

Toimintamatka (WLTP) 340 km 390 km 510 km 460 km 460 km

*Kaikki arvot ennakkotietoja

Julkaistu: 2.9.2020
3 kommenttia