Tuulilasi

Skodalta ensimmäiset kuvat Kodiaq RS:stä

Skodalta ensimmäiset kuvat Kodiaq RS:stä
Uusi Skoda Kodiaq RS on valmis ensiesittelyynsä Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa. Skoda on julkaissut kaksi ensimmäistä virallista kuvaa, jotka paljastavat Skodan uuden, ensimmäisen RS-katumaasturimallin.
Kuvat

Kuvissa näkyy myös uusi RS-logo, jota tullaan käyttämään kaikissa Skodan suorituskykyisissä RS-malleissa. Kodiaq RS -malli on saatavissa myös seitsemänpaikkaisena. Moottorin suurin teho on 239 hv - kyseessä on Škodan historian tehokkain sarjatuotantodieselmoottori.

Kirjaimet RS ovat koristaneet Skodan urheilullisimpia automalleja jo vuodesta 2000. Kodiaq RS on RS-malliston ensimmäinen katumaasturi. Skoda kunnioittaa jo 117-vuotiasta moottoriurheilu- ja ralliperinnettään tuomalla RS:n tarjolle myös uuteen autoluokkaan ja samalla esittelemällä uuden punaisen RS-logon.

Vuoden 1974 ensimmäisten RS-mallien jalanjäljissä

Kirjaimet RS tulevat sanoista Rally Sport. Niitä käytettiin ensimmäisen kerran vuonna 1974 kahdessa Skoda 180 RS- ja 200 RS -ralliautoprototyypissä. Vuonna 1975 Skoda kehitti niiden pohjalta mallin 130 RS. Vuonna 1977 tällä automallilla ajettiin luokkavoittoihin Monte Carlon rallissa ja Akropolis-rallissa. Vuonna 2000 Skoda esitteli ensimmäisen sarjatuotantoisen RS-mallin Octavia RS:n.

Uusi punaisella säväytetty RS-logo esitellään Pariisin autonäyttelyssä Skoda Kodiaq RS -mallissa. Suorituskykyisessä katumaasturissa on näitä logoja useammassa kohdassa, esimerkiksi jäähdyttimen säleikössä. Logossa näkyvä V-kirjain tulee voittoa tarkoittavasta englannin sanasta victory, ja punainen väri symboloi RS-mallien urheilullisuutta ja voimaa.

Neliveto ja Skodan historian tehokkain sarjatuotantodieselmoottori

Voimakas moottori siivittää Skoda Kodiaq RS:n suorituskykyä. Suositun nelivetoisen katumaasturimallin nelisylinterisestä, kaksilitraisesta ja kaksoisahdetusta TDI-moottorista irtoaa tehoa 239 hv ja vääntöä 500 Nm. Tämä moottori on Skodan yli 120-vuotisen historian tehokkain sarjatuotantona valmistettu dieselmoottori.

Julkaistu: 23.8.2018
Kommentoi »