Skoda palaa yllättävästi halpa-autojen markkinoille − yhteistyöhön Tatan kanssa
Autot ja liikenne
Skoda palaa yllättävästi halpa-autojen markkinoille − yhteistyöhön Tatan kanssa
VW Group ja intialainen Tata Motors ovat solmineet yhteistyösopimuksen edullisten autojen rakentamisesta Intiassa. Projektia VW:lta lähtee vetämään Skoda.
Julkaistu 10.3.2017
Tuulilasi

Tatan ja Skodan on tarkoitus yhdessä suunnitella komponentteja sekö mahdollisia ajoneuvokonsepteja Intian ja sen ympäröivän alueen markkinoille, kertoo autovalmistajien yhteinen tiedote.

VW-konsernilta on pitkään puuttunut todellinen kehitysmaamarkkinoille sopiva automallisto, joten uusi diili sopii erinomaisesti saksalaismerkin kuvioihin. Mielenkiintoista kuitenkin on, että VW on valinnut nimenomaan Skodan Intian markkinoiden yhteistyökumppaniksi.

Kyseessä voi olla, että VW:n brändiin ei haluta yhdistää mielikuvia kehitysmaa-autoista. VW yritti aiemmin päästä Intian markkinoille Suzukin kanssa, mutta kyseinen projekti kaatui erimielisyyksiin jo ennen päästöskandaalia vuonna 2015. Maruti-Suzuki on tällä hetkellä Intian myydyin automerkki.

Mielenkiintoinen yksityiskohta uudessa sopimuksessa on, että Tata Motors omistaa nykyään brittiläiset Jaguarin ja Land Roverin. Yhtäkkiä VW on yllättävän lähellä myös näitä perinteisiä brittimerkkejä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentoi »