Skoda julkisti sisä- ja ulkokuvat uudesta crossoveristaan
Autot ja liikenne
Skoda julkisti sisä- ja ulkokuvat uudesta crossoveristaan
Škoda tuo uuden mallin Euroopassa myytävään katumaasturimallistoonsa. Kodiaqin ja Karoqin rinnalle tulee nyt Kamiq, jonka nimi on sekin peräisin Pohjois-Kanadassa ja Grönlannissa asuvien inuiittien kielestä.
1Kommenttia
Julkaistu 26.2.2019
Tuulilasi

Sana tarkoittaa jotakin, joka sopii kuin valettu. Kasvavaan katumaasturiluokkaan sijoittuva Kamiq yhdistää kätevänkokoisen auton ketteryyteen ja vaivattomaan käsiteltävyyteen katumaasturin tunnetut vahvuudet kuten suurempi maavara ja korkeampi istuma-asento. Autosta löytyy nykyaikaiset avustin- ja tietoviihdejärjestelmät sekä useita Simply Clever -ratkaisuja. Uusi Kamiq täyttää sekä perhekeskeisten kuin lifestyle-suuntautuneiden asiakkaiden odotukset.

“Škoda Kamiqilla tuomme suosittuun katumaasturimallistoomme pienimmän vaihtoehdon. Mallistomme ensimmäinen crossover vetoaa meille uusiin asiakasryhmiin, ja siksi se on tärkeä osa mallipolitiikkaamme. Kamiq on kiinnostava kokonaisuus, jossa katumaasturimaiset ominaisuudet kuten korkeampi istuma-asento ja hyvä näkyvyys joka suuntaan yhdistyvät ketterään käsiteltävyyteen, tunteita herättävään muotoiluun, erinomaiseen turvallisuustasoon ja huippuluokan liitettävyyteen. Lisäksi sen runsaat sisätilat ja monet Simply Clever -ratkaisut tekevät siitä aidosti Škodan”, sanoo Skoda Auton pääjohtaja Bernhard Maier.

Kamiq jatkaa Kodiaqin ja Karoqin aloittamaa katumaasturimallien muotokieltä, jossa on toteutettu uusia visuaalisia kohokohtia kuten jaetut ajovaloyksiköt, joiden yläpuolelle päivävalot on sijoitettu. Skaalautuvaan, poikittaisasennetuilla moottoreilla varustettujen automallien MQB-perustekniikkaan pohjautuvassa 4 241 mm:n mittaisessa Kamiqissa on škodamaiseen tapaan reilut sisätilat. Modernit avustinjärjestelmät, ympäristön huomioon ottavat ja tehotaloudelliset moottorit, uusimman sukupolven tietoviihdejärjestelmät ja edistykselliset liitettävyysratkaisut takaavat, että auto täyttää mainiosti nykyaikaisen, yksilöllisen liikkumisen tarpeet.

“Katumaasturimallistomme laajentamisessa emme ole keskittyneet ainoastaan yhdenmukaiseen muotokieleen, vaan myös nimien samantyylisyys, alkukirjain K ja viimeinen kirjain Q, korostaa yhtenäisyyttä ja lisää tunnistettavuutta. Inuiittien kielessä sana Kamiq merkitsee jotakin, jossa tunnet olosi mukavaksi joka tilanteessa ja jolla on oma luonteensa. Nimi sopii tälle autolle erinomaisesti,” kertoo myynnistä ja markkinoinnista vastaava Škodan hallituksen jäsen Alain Favey.

Kamiqilla Škoda tavoittelee suosiotaan kasvattavassa katumaasturisegmentissä uutta, nuorempaa asiakaskohderyhmää, jonka jäsenien elämäntyyli on moderni ja elämyskeskeinen. Autossaan he arvostavat offroad-luonteen lisäksi erityisesti taloudellisuutta, ja siksi Kamiq on saatavissa ainoastaan etuvetoisena.

1 kommentti