Tuulilasi

Skoda Fabia lyhenee, mutta sisätilat kasvavat

Skoda Fabia lyhenee, mutta sisätilat kasvavat
Uusi Skoda Fabia on tsekkimerkin mukaan käytännöllisempi kuin edeltäjänsä.
Kuvat Skoda

Uutuudessa on tilaa viidelle hengelle sekä matkatavaroille, ja Fabian tavaratila on valmistajan mukaan suurin omassa luokassaan.

Edeltäjämalliin verrattuna sisätilat ovat kasvaneet hieman niin pituus kuin leveyssuunnassakin ja samalla myös pääntilaa on kasvatettu. Vaikka uusi Fabia on 8 mm lyhyempi kuin edeltäjänsä, silti sisätilan pituus on kasvanut 8 mm ja on nyt 1 674 millimetriä. Sisäleveys on myös kasvanut ja sitä on nyt edessä 1 401 mm (21 mm) ja takana 1 386 mm (2 mm). 

Tavaratila on puolestaan kasvanut 15 litralla ja vetää nyt 330 litraa, ja takapenkit käännettynä se kasvaa 1 150 litraan. Leveä 1 098 mm lastausaukko, 1 915 millimetrin korkeuteen avautuva takaluukku sekä matala lastauskorkeus tekevät kuormaamisesta Skodan mukaan vaivatonta. Tavaratilan leveys on 960 mm, mikä on 2 cm leveämpi kuin edeltäjässään.

Pientä kikkailua

Uudessa Fabiassa on 9 uutta Simply Clever -ratkaisua, ja se on ensimmäinen Skoda-malli, johon on saatavilla MirrorLink™ -teknologiaa. Teknologia mahdollistaa tiettyjen älypuhelimen sovelluksien näyttämisen Infotainment-järjestelmän näytöltä.

Toinen uuden Fabian hyödyllinen toiminto on SmartGate, jonka avulla voidaan tallentaa auton tietoja matkapuhelinsovellukseen. Näitä ovat esimerkiksi auton polttoaineen kulutus, keskinopeus sekä kuljetun matkan kustannukset. Tiedot yhdistetään matkapuhelimeen langattomalla WiFi-yhteydellä. 

Pieniin yksityiskohtiin on panostettu, sillä uudessa Fabiassa on muun muassa jääraapalle oma paikkansa polttoainesäiliön kannen sisäpinnassa, keskikonsolin multimedialaitteen pidikkeeseen voi sijoittaa esimerkiksi iPodin tai matkapuhelimen ja huomioliivin pidike löytyy kuljettajan puolelta etuovesta.

Lue myös:

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 26.8.2014
Kommentoi »