Tuulilasi

Sivusto: Lynk & CO mahdollisesti Valmet Automotiven asiakkaaksi


Kiinalainen Lynk & CO päättää lähiviikkojen aikana, lähteekö se 01 crossoverinsa kanssa Euroopan markkinoille. Yhtenä mahdollisena yhteistyökumppanina pidetään Valmet Automotivea.
Kuvat Lynk & Co

01 on brändin ensimmäinen malli. Se on rakennettu samalle alustalle kuin Volvon XC40. Niinpä uumoillaankin, että Lynk & CO:n Euroopan päämaja voisi hyvinkin tulla Belgiaan, missä myös Volvo Cars rakentaa alustaansa.

Toinen vaihtoehto on, että autoa tuotetaan edelleen Kiinassa ja tuodaan sieltä Eurooppaan.

”Aikataulumme on tuotannon suhteen 2019, joten kyllä tästä on päätös tehtävä parin seuraavan kuukauden aikana”, sanoo Lynk & CO:n varajohtaja Alain Visser.

Visserin mukaan Euroopassa on myös toinen mahdollinen tuotantolaitos, Automotive Newsin tietojen mukaan se voisi olla itävaltalainen Magna Steyr tai Valmet Automotive Suomessa.

Yhtiö sai Kiinassa melkoisen lentävän lähdön. Kun 01 laitettiin myyntiin kolmen päivän online-kampanjalla marraskuussa, kahdessa minuutissa myytiin 6000 autoa.

Visserin mukaan tavoitteena on myydä puoli miljoonaa autoa vuoteen 2021 mennessä. Neljännes myynnistä tulisi tavoitteen mukaan Euroopasta.

”Kiinassa kaikki lähti hienosti käyntiin, mutta se ei muuta Yhdysvaltain ja Euroopan suunnitelmiamme.  Tai muuttaa se siten, että volyymitavoitteemme ainoastaan kasvoivat. Virallinen tavoite on yhä puoli miljoonaa autoa vuoden 2021 loppuun mennessä. Hyvä startti Kiinassa antaa uskoa, että se on täysin realistinen tavoite.”

Julkaistu: 8.2.2018