Tuulilasi

Sisu esitteli uuden Polarin


Sisu Auto esitteli torstaina uuden Euro 6 -päästömääräykset täyttävän Polar-kuorma-automallistonsa.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Sisu Auto

Toisen sukupolven Polar-mallit on tehty aiempaa tiiviimmässä yhteistyössä mm. moottorit toimittavan Daimlerin kanssa. Sisu Auto on lisäksi ottanut valmistuksen, myynnin ja markkinoinnin takaisin omaan hoitoonsa välillä tehdyn ulkoistuksen jälkeen. Kehitysohjelman tuloksena Sisu Polar -autojen myynti tuplaantui viime vuonna edellisvuoden luvuista.

Sisu Polar -malliston myynti alkaa 12,8-litraisella OM471-moottoriversiolla, jonka teho on 510 hv. Toinen moottorivaihtoehto on OM473, jonka iskutilavuus on 15,6 litraa ja teho 625 hv. Molemmat voimanlähteet ovat kuusisylinterisiä. Tehokkaamman moottorin yhteydessä on saatavana normaalia 200 mm leveämpi tilaohjaamo. Raskaimmissa versioissa vakiona ja muissa lisävarusteena on Servotwin-ohjaus, jossa hydraulisen tehostimen lisänä on sähkömoottori. Se keventää ohjaamista erityisesti hitaassa vauhdissa ja korvaa perinteisen kaksi hydraulipiiriä sisältävän hätäohjausjärjestelmän.  

Yhtiö kertoo tavoitteikseen vahvistaa ykkösasemaansa viisiakselisten maansiirtoautojen kaupassa ja panostaa asiakaskohtaisesti suunniteltujen erikoisajoneuvojen tuotantoon. Sisulle perinteisesti vahvoja alueita ovat olleet mm. tienhoito-, maansiirto- ja puukuljetusautojen markkinat.

Yhtiön toimitusjohtaja ja omistaja Timo Korhosen mukaan Sisun liiketulos jää viime vuodelta hieman tappiolliseksi isojen organisaatioon tehtyjen satsausten takia. Tavoitteena on parantaa tulosta mm. satsaamalla yhtiön tuotekehitysosaamisen myyntiin muille asiakkaille. Sisun henkilöstömäärä on lähes kolminkertaistunut, kun se on ottanut toimintoja jälleen omaan hoitoonsa. Sisu Autossa työskentelee tällä hetkellä noin 100 henkilöä. 

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 7.2.2014