Tuulilasi

Seuraava Toyota Prius myöhästyy – saapuu vasta joulukuussa 2015

1


Seuraava Toyota Prius myöhästyy – saapuu vasta joulukuussa 2015

Toyota on kertonut Priuksen myöhästyvän alkuperäisestä aikataulusta noin puolella vuodella, koska merkki haluaa viimeistellä uuden modulaarisen pohjalevynsä sekä hybridijärjestelmänsä.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat TL-kuva-arkisto, Petri Immonen

Priuksen Plug-In-hybridin tuotannon uskotaan alkavan lokakuussa 2016. Syyt nyt ilmoitetuille myöhästymisille ovat epäselviä. Automotive News Europe epäilee, että Toyotan insinöörit haluavat maksimoida mahdollisimman pienen kulutuksen säätämällä alustan ja korin ongelmakohtia.

Toyotan edustajat eivät halunneet kommentoida merkin tulevaisuudensuunnitelmia ANE:lle, mutta Toyota on kuitenkin kertonut, että uusi Prius on merkin testialusta tulevaisuuden teknologioille. Ennen kaikkea uusi modulaarinen pohjalevy sekä seuraavan sukupolven hybridijärjestelmä ovat kokeilussa Priuksessa.

Japanilainen autojätti tähtää vähintään kymmenen prosentin polttoainesäästöihin edelliseen sukupolveen verrattuna. Uusi hybridijärjestelmä on kevyempi, pienempi ja hyötysuhteeltaan parempi kuin edeltäjämallissa.

Uusi hybridijärjestelmä tulee jatkossa sopimaan paremmin yhtiön muihin malleihin, eikä jää pelkästään Prius-malliperheen yksinoikeudeksi.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 30.6.2014