Tuulilasi

Senioreille oma taksipalvelu

Senioreille oma taksipalvelu
Taksi Helsinki Seniori on uusi palvelu, joka tarjoaa yksilöllistä arjen asiointi-, hoiva- ja kuljetuspalvelua senioreille hyvällä mielellä, kiireettömästi ja turvallisesti. Palvelu on tarkoitettu seniorikansalaisille arjen avuksi ja helpottajaksi. Koska palvelu on pääasiassa asiointi- ja hoivapalvelua eikä kuljetusta, sen maksut ovat kotitalousvähennyskelpoisia.
Kuvat Taksi Helsinki

Taksi Helsinki Seniori -palvelukonseptia pilotoitiin kesästä 2017 alkaen helsinkiläisissä hoivakodeissa. Hyvän vastaanoton saanut palvelu laajennetaan nyt myös kotona asuviin senioreihin.

Kuljettamisen lisäksi taksinkuljettaja avustaa asiakasta asioinnissa esimerkiksi kotona lähtiessä ja saapuessa, apteekissa, kaupassa, pankissa ja lääkärissä. Kuljettaja noutaa asiakkaan kotoa, avustaa lähdössä päällysvaatteiden kanssa, tarkastaa kysymällä henkilökohtaisten esineiden, esimerkiksi avainten sekä lompakon mukanaolon, ja saattaa asioinnin päätyttyä luonnollisesti takaisin asunnolle. Asioinnin aikana kuljettaja avustaa senioria kaikilla asiakkaan toivomilla tavoilla; esimerkiksi tukee liikkuessa, kokoaa tavarat kaupassa ja kantaa mahdolliset ostokset. Kyytiin mahtuu tarvittaessa rollaattori tai pyörätuoli. Seniorille tarjotaan ystävällistä ja kiireetöntä palvelua.

Palvelun hinta on 51,70 euroa tunnilta (sis. alv 24 %). Asiointi voi kestää asiakkaan tarpeen mukaan vaikka useita tunteja. Minimiveloitus on puoli tuntia. Palvelun kustannukset ovat kotitalousvähennyskelpoisia. Seniori tai palvelun maksava lähiomainen, kuten seniorin lapsi tai lapsenlapsi voi vähentää verotuksessaan asiointi- ja hoivapalvelun kustannuksia.

Taksi Helsinki korvaa saamatta jääneen veroedun, mikäli asiakas vastoin Taksi Helsingin käsitystä saa verottajalta kielteisen päätöksen nimenomaan Taksi Helsinki Seniori asiointi ja hoivapalvelun kuluista. Hakemuksen liitteenä tulee olla verottajan kielteinen päätös sekä maksukuitit.

Palvelu sisältää kohtuullisen määrän kilometrejä. Tarkoituksena ei ole edullinen kyytipalvelu, vaan pääasiallinen tarkoitus on nimenomaan asiointi ja hoiva. Hinta on sama riippumatta asiakasmäärästä (1 – 4 matkustajaa), eikä hintaan lisätä lähtö- tai ennakkotilausmaksuja.

Taksi Helsinki Seniori -palvelu tilataan soittamalla numerosta 0100 0700. Tilatessa tulee mainita Seniori-taksi. Tilauksen voi tehdä myös ennakkotilauksena, jolloin saa halutessaan muistutuspuhelun ennen taksin tuloa.

Lähiaikoina Taksi Helsinki Seniori palvelu on mahdollista tilata ja maksaa myös Taksi Helsinki -sovelluksella. Seniorin lapsi voi tehdä sovelluksella esimerkiksi ennakkotilauksen, kun seniorille on varattu lääkärikäynti. Sovellukseen voi määritellä seniorin lähtö ja määränpääosoitteen, lähtöajan sekä muita tarpeellisia lisätietoja. Tilaaja voi seurata sovelluksen kartalta asiointimatkan etenemistä. Matkan päätyttyä veloitus tapahtuu automaattisesti sovellukseen ladatulta maksukortilta, ja kuitti tulee suoraan maksajan sähköpostiin kotitalousvähennyksessä hyödynnettäväksi.

Taksi Helsinki Seniori -palvelu on saatavissa pääkaupunkiseudulla kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä.

(Lähde: Taksi Helsinki)

Julkaistu: 21.11.2017
Kommentoi »