Apu

Samu Haber kihlatustaan Etel Röhristä: Voin luottaa siihen, että minusta pidetään hyvää huolta

Samu Haber kihlatustaan Etel Röhristä: Voin luottaa siihen, että minusta pidetään hyvää huolta
– Ennen ensimmäistä levyä olin kihloissa ja suunnittelin häitä. Ne eivät kiinnostaneet enää siinä kohtaa, kun poppi alkoi soida ympäri Eurooppaa, Samu Haber myöntää.
Julkaistu: 17.10.2019

Sunrise Avenue -yhtyeestä ja Vain elämää -ohjelmasta tuttu Samu Haber kirjoittaa parhaillaan ensi vuonna ilmestyvää elämäkertaansa Tuomas Nyholmin kanssa. Teoksesta tulee kiinnostava kuvaus epätavallisesta reitistä musiikkialan huipulle.

– Musiikkiopiston sijaan olen pelannut lätkää, myynyt henkilöhälyttimiä ja tehnyt verkostomarkkinointia. Sitten hairahduin rosvokuvioihin Espanjaan ja sain myöhemmin talouspetoksesta tuomionkin. Musiikkia on syntynyt aina, mutta en löytänyt kanavaa sille. Olin ensimmäisen levyn aikaan jo 30-vuotias ja ehtinyt häslätä kaikenlaista.

"Olen jyrännyt toisia aika paljonkin"

Nyt 43-vuotias Samu on elämässään hyvässä paikassa. Kotona arkeen maadoittaa kihlattu, tanssija Etel Röhr, joka on tuonut tasapainoa entisen häslärin elämään.

– Aikaisemmin en osannut elää parisuhde edellä, vaan oma elämäni ja unelmani menivät kaikkien asioiden ylitse. Olen jyrännyt toisia aika paljonkin. Ennen ensimmäistä levyä olin kihloissa ja suunnittelin häitä. Ne eivät kiinnostaneet enää siinä kohtaa, kun poppi alkoi soida ympäri Eurooppaa. Mutta uskon, että olen ollut muiden mielestä sisimmässäni hyvä jätkä.

"Kotona minua kannustetaan"

Lukuisia lauluja rakkaudesta kirjoittanut Samu tietää vihdoin, mistä on paperille sanoja luonut. Tuntuu hyvältä, että riittää ja kelpaa sellaisena kuin on.

– Olen ymmärtänyt, että on tärkeää saada elää suhteessa, jossa saa olla täysin oma itsensä. Muita pitää toki kunnioittaa, mutta puolisoksi ja ystäviksi kannattaa ottaa ihmisiä, jotka arvostavat sinua sinuna. Ei ketään pidä yrittää muuttaa. Olen nyt siitä onnellisessa asemassa, että kotona minua kannustetaan ja saan olla rauhassa fiiliksissä tai ihan rikki. Voin luottaa siihen, että minusta pidetään hyvää huolta.

Kuvauspaikka Hotelli Marski. Lue Samu Haberin koko haastattelu Avusta 43/2019.

1 kommentti