Apu

Sami Hedberg: Kymppitonnien menetykset koronan vuoksi – "Olen joutunut lomauttamaan työntekijöitä – minulla oli seitsemän työntekijää, nyt enää yksi"

Sami Hedberg: Kymppitonnien menetykset koronan vuoksi – "Olen joutunut lomauttamaan työntekijöitä – minulla oli seitsemän työntekijää, nyt enää yksi"
Useiden työntekijöiden lomautukset ja rahalliset menetykset harmittavat, mutta tärkeintä on pysyä terveenä. Kääntöpuolella on lisääntynyt parisuhdeaika Saija-puolison kanssa.
Julkaistu: 15.7.2020
Stand up -koomikko ja näyttelijä Sami Hedbergillä peruuntui keväältä tai siirtyi syksylle 15-vuotisjuhlakiertue.
– Kaikki keikkatyöt loppuivat maaliskuussa. Sen jälkeen olen ollut selviytymistilassa oman yritykseni suhteen. Taloudelliset tappiot ovat mittavat ja olen joutunut lomauttamaan työntekijöitä. Minulla oli seitsemän työntekijää, nyt on enää yksi. Kiinteitä kuluja ei voi pysäyttää ja olen kokenut varmasti monen muun työnantajan tavoin, että tämä on minun vikani. Vaikka enhän minä sille voi mitään, että tällainen tilanne on tullut koko Suomeen.
Hedbergin mukaan konserttisalikeikkojen lipputuloista voi kulujen jälkeen jäädä käteen noin 1 000–10 000 euroa. Se riippuu paikan koosta, ihmisten lukumäärästä ja millaisesta tapahtumasta on kyse.

Lisää vapaa-aikaa puolison kanssa kanssa

Hedberg muistuttaa, että yksi pääsylippu esitykseen työllistää monia ihmisiä ovimiehistä teknikoihin.
– Keikkoja siirtyi tai peruuntui 30–40 kappaletta. Se on iso summa rahaa, joka jää maksamatta monille ihmisille minun lipputuloistani. Siitä yhdestä lipusta elää yllättävän monta ihmistä.
Kääntöpuolella on lisääntynyt parisuhdeaika puolisonsa, iskelmälaulaja Saija Tuupasen kanssa.
– Olen mennyt pitkään tukka putkella, kuten Saijakin, joten nyt mietimme tarvitseeko siihen palata. Esimerkiksi Saija on tehnyt 17 vuotta putkeen juhannuksena tanssilavakeikkaa. Pakkopysähtymisen myötä olemme miettineet, että kuinka paljon ihmisen pitää tehdä töitä? Selkeää on, että viikonloppuvapaat ovatkin arvokkaita. Sekin on kirkastunut, että kaikista tärkeintä on pysyä terveenä.
Kommentoi »