Salakuvissa uusi Subaru Legacy
Autot ja liikenne
Salakuvissa uusi Subaru Legacy
Saimme napattua harvinaisen paljastavia otoksia uudesta 2020 Subaru Legacysta. Autoa testattiin Detroitissa.
Teksti
|
Julkaistu 20.7.2018
Tuulilasi

Uusi Legacy tehdään uudelle Subaru Global Platformille, samalle alustalle tullaan tekemään lähes kaikki uudet Subarun mallit. Uusi alusta on suunniteltu alentamaan tuotantokustannuksia, kun joustavalle alustalle on mahdollista tehdä samalla tehtaalla useita eri malleja.

Kuvat osoittavat, että Legacy tulee kokemaan ison muutoksen. Etupuolella sekä nokkapelti että A-pilari menevät kokonaan uusiksi, samoin etusäleikkö; käytännössä edessä kaikki uusiutuu.

Takana on uudelleen suunniteltu C-pilari, takakontti, puskurit ja valot. Kyse on siis todella merkittävästä uudistuksesta.

Subarun on kerrottu kehittävän uuden sukupolven nelisylinteristä bokserimoottoria. Erotuksena nykyiseen on suorasuihkutus. Vuonna 2020 siihen pitäisi tulla myös järjestelmä, joka deaktivoi sylinterien toiminnan, kun niitä ei tarvita. Samalla on tulossa myös laihempaa polttoaineseosta käyttävä lean-burn-teknologia. Nämä tekevät moottorista entistä taloudellisemman.

Uskoaksemme nämä uudistukset tulevat jo tähän uuteen Legacyyn. Moottorivaihtoehtoja tulevat olemaan 2,0-litrainen nelisylinterinen suorasuihkutusturbo ja 2,5-litrainen suorasuihkutusmoottori. Nykyinen 3,6-litrainen jää tietojemme mukaan valikoimasta pois. Molemmat moottorit saavat kaverikseen portaattoman CVT-automaattivaihteiston.

Auto esiteltäneen virallisesti ensi vuonna joko Miamissa tai New Yorkissa.

Kommentoi »