Tuulilasi

Salakuvissa pian esiteltävä Skoda Kamiq - naamioitu Karoqiksi

Vaikka Skoda on paljastanut tulevan Kamiqin sisätilat ja näyttänyt siitä piirroksen, testataan Skodan tulevaa kompaktia katumaasturia hämäysteippauksilla.
Kuvat Skoda, Automedia

Kamiq on Skodan tuleva kompaktiluokan katumaasturi, joka sijoittuu Karoqin alapuolelle. Teknisesti Kamiq on hyvin samankaltainen kuin Seat Arona ja VW T-Cross, mutta on itse asiassa edellä mainittuja jonkin verran kookkaampi, peräti 4,3-metrinen. Skoda haluaa erottottautua nykypäivänäkin hieman konsernisisariaan kookkaammilla malleilla.

Skoda on maskeerannut Kamiqin hauskasti Karoqin vaatteisiin.

Kamiqin muotoilukieli poikkeaa hieman muista nykyisistä Skodista, sillä auton ajovalot jakautuvat jatkossa kahteen päällekkäin olevaan elementtiin, vähän niin kuin Hyundai Konassa. Salakuvissa näkyvä muuli on yritettykin naamioida Karoqin näköiseksi, vaikka uudet ajovaloumpiot näkyvät feikkien alapuolella.

Uusi Kamiq on yllättävän pitkä, peräti 4,3-metrinen. Se ei jää enää paljoakaan isosisar Karoqista.

Kamiqin MQB Evo -pohjarakennetta ei ole mahdollista toteuttaa nelivetoisena, joten ainakin alkuvaiheessa auto on vain etuvetoinen. Skoda on toki esitellyt konseptiautossaan kevythybridirakenteen, jossa taka-akselilla sijaitsee ylimääräinen sähkömoottori. Tällä tavalla Kamiqin nelivetoversio on ainakin teoriassa mahdollinen.

Kamiq esitellään piakkoin Geneven autonäyttelyssä.

Uusittua ilmettä on vielä tässä vaiheessa vaikea teippauksien alta hahmottaa.
Tältä Kamiq näyttää Skodan lennokkaissa piirroksissa.
Skoda on jo julkaissut kuvat Kamiqin ohjaamosta.

Julkaistu: 8.2.2019
1 kommentti