Tuulilasi

Salakuvissa MINI Cooper E

Salakuvissa MINI Cooper E
Ei ole mikään salaisuus, että Mini tekee täyssähköistä versiota Cooperista. Saimme napattua kuvat tästä kolmiovisesta autosta Australiassa akkujenlatauspuuhissa.
Julkaistu: 17.7.2018

Auto tunnetaan nimellä Cooper E, siitä huhutaan tulevan myös suorituskykyisempi versio Cooper E S. Tämä on kuitenkin vain japanilaisen Cliccar-julkaisun levittämä huhu, mitään virallista tai epävirallistakaan sisäpiiritietoa asiasta ei ole olemassa.

Kaksi variaatiota olisi kuitenkin järkeenkäypä sikälikin, että myös BMW:llä on i3 ja i3s. Cooper E ja E S täyttäisivät hieman paremmin erilaisten asiakkaiden tarpeet.

Mini on myös lainaamassa Cooper E:hen moottoriteknologian BMW:n pienimmästä i-mallista.

Cliccarin tietojen mukaan Cooper E S:ään tulisi 184 hevosvoimaa ja vääntöä 270 Nm. Kiihtyvyys nollasta sataan olisi 6,9 sekuntia ja huippunopeus 160 km/h, jos moottori on sama kuin i3s:ssä.

Japanilaisjulkaisun tietojen mukaan ajosäde yhdellä latauksella tulee olemaan 400 kilometriä ja 80 % akuista saa ladattua täyteen vain 40 minuutissa. Ajosäde on siis selkeästi suurempi kuin i3s:n 280 kilometriä.

Minin tulevaisuus on todennäköisesti hyvin sähköinen, sillä BMW on erittäin tosissaan seuraavan sukupolven sähköautojensa kanssa. Baijerilaiset uskovat, että 2020-luvulla sähköautot valtaavat ison osan automarkkinoista.

Kommentoi »