Tuulilasi

Salakuvissa MINI Cooper E


Ei ole mikään salaisuus, että Mini tekee täyssähköistä versiota Cooperista. Saimme napattua kuvat tästä kolmiovisesta autosta Australiassa akkujenlatauspuuhissa.
Teksti Automedia
Kuvat Automedia

Auto tunnetaan nimellä Cooper E, siitä huhutaan tulevan myös suorituskykyisempi versio Cooper E S. Tämä on kuitenkin vain japanilaisen Cliccar-julkaisun levittämä huhu, mitään virallista tai epävirallistakaan sisäpiiritietoa asiasta ei ole olemassa.

Kaksi variaatiota olisi kuitenkin järkeenkäypä sikälikin, että myös BMW:llä on i3 ja i3s. Cooper E ja E S täyttäisivät hieman paremmin erilaisten asiakkaiden tarpeet.

Mini on myös lainaamassa Cooper E:hen moottoriteknologian BMW:n pienimmästä i-mallista.

Cliccarin tietojen mukaan Cooper E S:ään tulisi 184 hevosvoimaa ja vääntöä 270 Nm. Kiihtyvyys nollasta sataan olisi 6,9 sekuntia ja huippunopeus 160 km/h, jos moottori on sama kuin i3s:ssä.

Japanilaisjulkaisun tietojen mukaan ajosäde yhdellä latauksella tulee olemaan 400 kilometriä ja 80 % akuista saa ladattua täyteen vain 40 minuutissa. Ajosäde on siis selkeästi suurempi kuin i3s:n 280 kilometriä.

Minin tulevaisuus on todennäköisesti hyvin sähköinen, sillä BMW on erittäin tosissaan seuraavan sukupolven sähköautojensa kanssa. Baijerilaiset uskovat, että 2020-luvulla sähköautot valtaavat ison osan automarkkinoista.

Julkaistu: 17.7.2018