Tuulilasi

Salakuvissa Kia Ceed SUV


Kia on esitellyt viime aikoina paljon eri malleja Ceedistä, kuten ProCeedin ja GT:n. Nyt näyttää siltä, että tästä hatchbackista ollaan tekemässä myös SUV-versio.
Teksti Automedia
Kuvat Automedia

Moni autonvalmistaja on tyytyväinen vain yhteen pieneen crossoveriin, mutta Kialla ajatellaan eri tavalla; se haluaa kaikille markkina-alueilleen enemmän kuin yhden crossoverin. Euroopassa sillä on jo Niro sekä Stonic.

Näissä salakuvissa näkyy Ceediin viittaavia elementtejä kuten ”jääpaalajovalot”. Tämä on selkeästi Ceed-perheen auto tai Forten sukulainen. Maavaraa on toki normaalia enemmän. Silti näyttää siltä, että tämä on Ceedin kori, johon on tehty uniikkeja muutoksia.

Sisätiloista ei kannata odottaa mitään maata mullistavia uudistuksia. Tämä on vain uusi versio, jonka Kia on halunnut Tshekin tehtaallaan tehdä.

Auto voisi hyvinkin olla suora kilpailija Volkswagenin T-Rocille, vaikka tässä prototyypissä ei vaikuttaisikaan olevan nelivetoa.

Tietojemme mukaan moottorivaihtoehdot ovat tismalleen samat kuin Ceedissä muutenkin. Perusmalliin tulee 1,0-litrainen 120hv moottori, lisäksi tarjolle tulee voimakkaampi 1,4-litrainen bensiinimoottori sekä kaksi 1,6-litraista dieseliä. Joihinkin näistä voimme odottaa pariksi myös kaksoiskytkinvaihteistoa.

Julkaistu: 3.12.2018