Tuulilasi

Salakuvissa Jaguar XE

Salakuvissa Jaguar XE
XE oli yhtiön nykyisen sukupolven autojen ensimmäinen Jaguarin sedan, joten se saa nyt kasvojenkohotuksen ennen ”isoveljeään” XF:ää. Salakuuvaajamme nappasivat otokset peitellystä prototyyppiautosta testeissä Iso-Britannian Coventryssa.
Teksti Automedia
Kuvat Automedia

Odotamme kasvojenkohotuksen tulevan auton 2020 vuosimalliin, se tullee markkinoille ensi vuoden puolivälissä. Malli on neliovinen pienehkö sedan, jonka mittatikkuna voi käyttää BMW:n 3-sarjaa ja Audin A4:ää.

XE ei ole myynyt ihan sillä tavalla, mitä Jaguar toivoi, se saikin yhtiön poistamaan suunnitelmistaan vielä pienemmän sedanin. XE:llä on vielä juuri ja juuri paikkansa Jaguarin mallistossa, joten se saa nyt uusimmat teknologiapäivitykset.

Tämä sukupolvi esiteltiin vuonna 2015, puolimatkan kasvojenkohotus saattaa hyvinkin tuoda autoon myös ripauksen Jaguarin suunnittelun uutta muotokieltä.

Melko voimakkaasti peitellyistä autoista on hankala löytää heti isoja ulkoisia muutoksia. LED-valoihin tulee varmuudella pieniä viilauksia, niin myös puskureihin ja etusäleikköön. Hyvin todennäköistä on, että Jaguar uusii auton tietoviihdejärjestelmän, joka on saanut melkoisesti kritiikkiä.

Moottoripuolella uskomme, että XE:hen tulee kaksi erilaista mietoa hybridiä, 12- ja 48-volttinen.

ISG-järjestelmä tullee myös mukaan, mikä vähentää polttoaineen kulutusta muutaman prosentin.

XE:hen on tulossa edelleen niin takavetoinen kuin nelivetoinenkin versio. Mekaanisesti turboahdetusta V6:sta Jaguar luopui jo tämän vuoden malleissaan, joten sellaista ei varmasti ole tulossa.

Jaguarin SUV:t kuten F-Pace ovat olleet todella suosittuja, joten epäilemme, että tämä kasvojenkohotus on XE:n viimeinen, eikä autosta enää uutta sukupolvea tehdä.

Julkaistu: 22.12.2018
Kommentoi »