Tuulilasi

Salakuvissa Honda Urban EV

Salakuvissa Honda Urban EV
Hondan tuleva täyssähköauto Urban EV on näissä ensimmäisissä salakuvissa, mitä autosta on koskaan otettu. Sitä testattiin Saksan julkisilla teillä, tuotanto alkaa ensi vuonna.
Julkaistu: 25.11.2018
Vahvasti peitelty auto on hyvin samankaltainen kuin alkuperäinen konseptiauto. Mittasuhteet ja pyöreät ajovalot ovat tismalleen samat, mutta moni yksityiskohta jää edelleen piiloon.
Sen toki huomaamme, että autossa on viisi ovea, kun konseptissa niitä oli kolme. Muodokas keulan linja voi hyvinkin johtua siitä, että autossa halutaan toteuttaa viimeisen päälle jalankulkijoiden turvallisuusohjeistukset.
Konseptiauto sai hyvän vastaanoton, kun se julkistettiin Frankfurtin autonäyttelyssä viime vuonna.
Lopullinen tuotantoversio tullaan esittelemään ensi vuoden maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä. Pian sen jälkeen alkaa tuotanto ja myös tilauskirjat avautuvat.
Urban EV:n konseptiauto sai niin hyvän vastaanoton, ettei siihen ole haluttu tehdä juurikaan muutoksia suunnittelupuolella. Suurin uudistus on auton muuttaminen viisipaikkaiseksi.
Hinnoista on vielä liian aikaista heitellä arvioita. Silti eurooppalaiset maahantuojat ovat jo arvelleet, ettei autosta tule ihan halpa, vaikka se onkin supermini. Honda tullee asettamaan sen mallistonsa premium-kategoriaan.
Urban EV:stä tulee Hondan ensimmäinen täyssähköauto Euroopassa. Sen on mittasuhteiltaan samaan aikaan matala ja leveä, auto on noin 10 senttiä lyhyempi kuin Honda Jazz. Pituutta sillä on 3,895 metriä. Hondan mukaan auto ei tule viemään markkinaosuuksia brändin muilta malleilta.
Autossa on hyvin kapeat A-pilarit, joten näkyväisyys ulos on hyvä. Myös tuulilasi on leveä.
Mitään puhetta ei ole ollut auton moottoreista tai eri versioista, mutta se tiedetään, että superminin ajosäde sähköllä tulee olemaan noin 250 kilometrin luokkaa.
Kommentoi »