Tuulilasi

Salakuvissa Fordin tuleva pikku-SUV - Fiestan sukua

Salakuvissa Fordin tuleva pikku-SUV - Fiestan sukua
Salakuvaajien linssiin on tarttunut ensimmäisen kerran Fordin tuleva pienempi katumaasturi, joka ainakin ulkoisen olemuksensa perusteella tulee olemaan läheistä sukua nykyiselle Fiestalle.
Kuvat Automedia
Varsinkin auton keula muistuttaa paljon nykyistä Fiestaa.

Fordin nykyinen katumaasturimallisto on ollut ohkainen verrattuna siihen, kuinka menetyneitä merkin perinteiset henkilöautot Focus ja Fiesta ovat olleet. Nykyinen Ecosport ei ole ollut ominaisuuksiltaan kovin kilpailukykyinen ja jäänyt myynniltään vaisuksi.

Nyt kuviin kaapatusta katumaasturista on liikkunut kahdenlaisia huhuja. Joko siitä tulee malli nykyisen Fiesta Activen ja Ecosportin väliin tai se tulee korvaamaan kokonaan Ecosportin Euroopan markkinoilla. Tulevan mallin nimeksi julkisuudessa on heitelty Pumaa, joka on vanha tuttu nimi 90-luvun Fordin pienestä sporttiautosta.

Sivuprofiili ei muistuta juurikaan muuta tämänhetkistä Fordia, ainakaan katumaasturimallia.

Teknisesti salakuvien auto on varmasti lähellä nykyistä Fiestaa, ja perusmoottoriksi lienee tulossa 1.0 Ecoboost. Voi myös hyvin olla, ettei autosta ole jatkossa tarjolla minkäänlaista nelivetoversiota. Nelivedon poisjättämisellä auton hinnasta voidaan tiputtaa iso siivu pois, koska pohjarakenne voidaan pitää yksinkertaisempana.

Markkinoille tämä Fordin katumaasturi on mitä todennäköisimmin tulossa vuoden 2020 aikana.

Takavalot poikkeavat muista nyky-Fordeista voimakkaasti. Ilme voi vielä muuttua, kun muoveja poistetaan autosta lisää.

Julkaistu: 25.1.2019
Kommentoi »