Tuulilasi

Salakuvissa BMW 1-sarja - takavedosta etuvetoiseksi

Salakuvissa BMW 1-sarja - takavedosta etuvetoiseksi
Salakuvaajamme ovat napanneet kuvia tulevasta 1-sarjan BMW:stä. Uusi malli vie BMW:tä kohti muita automerkkejä, sillä perinteisestä takavedosta luovutaan.
Kuvat Automedia

Uusi 1-sarja uusitaan vielä vuoden 2019 aikana. Auto asettuu entistä enemmän Mercedes-Benz A-sarjan ja Audi A3:n kilpailijaksi, sillä uusi auto perustuu Minin malleista tuttuun etuvetorakenteeseen.

1-sarjan sivuprofiilista voi nähdä uuden etuvetorakenteen olemassaolon.

Aiemmin 1-sarja on erottunut kilpailijoista nimenomaan sillä, että se on ollut takavetoinen ja moottori on asennettu pitkittäin. Takaveto on tehnyt 1-sarjasta urheilullisemman ja paremman ajaa kuin monista kilpailijoista, mutta toisaalta tilankäyttö on ollut huonompaa. Uudella etuvetomallilla haetaankin suurempia sisätiloja ja parempaa käytännöllisyyttä. Ulkonäöllisesti auto muistuttaa jatkossa enemmän myös kilpailijoitaan.

Etuvetorakenteeseen siirtyminen tarkoittaa myös uusia moottoreita. Peruskoneet lainataan X1:n ja Minin valikoimista. Aiemmin 1-sarjaan on ollut mahdollisuus saada tehokas kuusisylinterinen moottori, mutta jatkossa tehokoneet ovat nelisylinterisiä. Lisäksi luvassa lienee hybridimalli.

Etuvetorakenteesta huolimatta perinteisiä BMW-muotoiluelementtejä käytetään jatkossakin.

Julkaistu: 3.1.2019
1 kommentti