Tuulilasi

Saksan autokerho ADAC syöksykierteessä – jo yli 300 000 jäsentä eronnut


Alkuvuodesta 2014 paljastui tapaus, jossa ADAC oli väärentänyt Keltainen enkeli-äänestyksen tuloksia jo monta vuotta. ADAC haluaa nyt parantaa ryvettynyttä mainettaan.
Kuvat ADAC

Keltainen enkeli-skandaalin paljastuttua ADAC on joutunut miettimään tulevaisuuttaan. Autokerhon johtoportaasta erosivat puheenjohtaja Karl Meyer sekä talousjohtaja Karl Obermair. Monet saksalaiset autonvalmistajat olivat suivaantuneita ADAC:lle ja halusivat välittömiä selvityksiä asiasta.

ADAC tekee lukuisia autoiluun liittyviä tutkimuksia sekä mittauksia. Nyt tutkimusten tuloksia on jouduttava epäilemään, jos ADAC on manipuloinut niitäkin.

ADAC:n jäsenistö on osoittanut mieltään jaloillaan, ja yli 300 000 on eronnut autokerhosta. Kokonaissummassa luku on kuitenkin pieni, koska ADAC:lla on lähes 19 miljoonaa jäsentä, kertoo Automobilwoche.

Taloudellisesti ADAC:lla menee hyvin. Ison jäsenmäärän turvin ADAC omaisuus on 1,1 miljardia euroa. Koska liitossa pyörii niin paljon rahaa, on myös sen vaikutusvalta suuri saksalaiseen autoteollisuuteen sekä autoilijoihin.

Manipuloituaan Keltainen enkeli-kilpailun tuloksia pinnan alta saattaa paljastua myös muitakin epämääräisyyksiä. Tuollaisella jäsenmäärällä ADAC:lla on valtavasti valtaa vaikuttaa koko alaan.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 2.7.2014