Tuulilasi

Sähköautojen yleistymisellä yllättävä seuraus: voivat hävittää perinteisen autoteollisuuden työpaikat


Saksan autoteollisuusinstituutin (IFA) johtaja Willi Diez varoittaa, että sähköautojen yleistyminen voi viedä perinteiseltä autoteollisuudelta työpaikat.
Teksti Max Lange
Kuvat Newspress, Renault

Auto Motor und Sportille antamassaan haastattelussa Diez kertoo, että erityisesti autoteollisuuden alihankkijafirmat voivat olla suurissa ongelmissa sähköautojen yleistymisen takia.

Tämä johtuu siitä, että sähköautoista puuttuvat saksalaiselle autoteollisuudelle perinteisesti vahvat osa-alueet, kuten polttomoottoriautojen komponentteja olevat suihkutuspumput, männät, nokka-akselit, turboahtimet ja vaihteistot.

Diez kehottaakin autoteollisuudessa olevia yrityksiä valmistautumaan mahdolliseen muutokseen jo ajoissa, sillä yllättävä romahdus voi tapahtua nopeastikin. Nykyisessä maailman markkinatilanteessa, jossa öljyn hinta on alhainen, muutosvaihe polttomoottoriautoista vaihtoehtoiseen voimanlähteisiin voi kuitenkin kestää kauan.

Tällä hetkellä ennustukset osuvat vasta vuosille 2030 tai jopa 2040, mikä tarkoittaa, että muutosvaihe vie aikansa. Japanilaiset ja korealaiset kuitenkin ovat jo ehtineet pitkälle uudenlaisen autotuotannon luomisessa. Tässä saksalaisten ei kannata jäädä jalkoihin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 20.8.2015