Tuulilasi

Sähköautojen myynti ohitti dieselit Euroopassa ensi kertaa

Sähköautojen myynti ohitti dieselit Euroopassa ensi kertaa
Tutkimuslaitos JATO:n mukaan sähköautojen ja lataushybridien myynti ohitti elokuussa Euroopassa ensi kertaa dieselautojen myynnin. Sähköiset autot kukistivat dieselit autokaupoilla 10 100 kappaleella elokuun aikana. Niiden markkinaosuus kaikista uusista autoista oli 21 %.
Julkaistu: 30.9.2021

Euroopan myydyin sähköauto oli Volkswagen ID.3, myös Fiat 500, Peugeot 208, Hyundai Kona, Opel Corsa ja Kia Niro olivat sähköversioina erittäin kysyttyjä.

Vaikka sähköisten autojen määrä on kasvanut, autojen kokonaismyynnille ei ole käynyt samoin. Yhteensä elokuussa myytiin 713 714 autoa, mikä on 18 % vähemmän kuin vuosi sitten. Edellisen kerran elokuussa myytiin yhtä vähän uusia autoja vuonna 2014.

”Mikrosiruongelmat ovat aiheuttaneet isoja ongelmia autonvalmistajille, jotka vielä osin kärsivät myös pandemian jälkimainingeista. Tuotanto-ongelmat ja toimitusten viivästykset ovat aiheuttaneet loven myyntiin. Moni kuluttaja ostaa nyt mieluummin käytetyn auton tai jättää autokaupat tekemättä. Normaalioloissa jotakin upeaa Ferraria ollaan valmiit odottamaan kuukausikaupalla, mutta nyt tilanne alkaa olla sama ihan tavallisten autojen suhteen”, sanoo JATO:n analyytikko Felipe Munoz.

Sähköautojen ja lataushybridien myynnin kasvu elokuussa verrattuna viime vuoteen oli 61 %.

”Vaikka erilaiset sähköautotuet ja tarjoukset ovat auttaneet myyntiä, on selkeästi nähtävillä myös kuluttajien ostotottumusten muutos. Etenkin kun tietoisuus sähköautoista ja niihin liittyvistä etuuksista on tavoittanut entistä enemmän kuluttajia. Myös markkinoille on tullut yhä houkuttelevampia malleja, mikä myös osaltaan on kasvattanut sähköautointoa”, Munoz sanoo.

Kommentoi »