Tuulilasi

Sähköautoista Turun kirjamessuilla tänään klo 14

Sähköautoista Turun kirjamessuilla tänään klo 14
Jos satut asumaan tai liikkumaan Turussa tänään sunnuntaina 2.10.2016, tule poikkeamaan Turun kirjamessujen B-hallin Tieto-lavalla klo 14.00-14.30. Olen haastateltavana yhdessä aurinkosähköasiantuntija Janne Käpylehdon kanssa. Haastattelun jälkeen voi tulla juttelemaan ja kyselemään vaikeita tai vaikka pyytämään omistuskirjoituksen kirjaani.

Jos joku on ihmetellyt blogin laiskaa päivitystahtia viime kuukausina, niin toinen pääsyy on tuon kirjan kirjoittamisesta seurannut "kirjoituskrapula". Toinen tärkeämpi syy on se, että pidin pitkästä aikaa oikean kesäloman ja onnistuin melko tehokkaasti välttelemään kirjoitushommia.

Sähköautoista kirjoittamisesta en ole missään nimessä luopunut: tällä viikolla ilmestyneessä Skeptikko-lehdessä on kirjoittamani kuusisivuinen juttu Toroidion-sähköautosta. Juttu ei ole vielä verkossa. Nyt kun ilmat kylmenevät ja ulkona on vähemmän kivaa tekemistä pimenevässä lokakuussa, kirjoittelen aktiivisemmin täälläkin.

Sivuhuomiona todettakoon, että sähköautoista on ollut taas mediassa juttua positiivisessa valossa: tutkijaprofessori kumoaa sähköautomyyttejä Ylellä, samoin taksiautoilija. Sähköauto toimii siis sekä teoriassa että käytännössä :-). Pari päivää sitten sähköautot mainittiin jopa Hesarin pääkirjoituksessa, jossa todettiin myös eräs itseänikin pitkään vaivannut asia: Nyt Suomessa on jumiuduttu biopolttoaineiden edistämiseen. Muut vaihtoehdot ovat jääneet taka-alalle.

Julkaistu: 2.10.2016
Kommentoi »