Tuulilasi

Sähköautoille oma GT-kilpa-autosarja – Tesla Model S sen tähtenäSähköautoille oma GT-kilpa-autosarja – Tesla Model S sen tähtenä

Maailman ensimmäinen päästötön GT-kilpasarja on starttaamassa vuonna 2017, kertoo Autocar. Sarjassa nähdään taistelua Tesla Model S -mallien välillä.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla Motors

Kilpasarjan virallinen nimi on Electric GT World Series ja siihen osallistuu 20 kuljettajaa ja kymmenen kilpatallia. Kaudessa on kisoja seitsemän kappaletta, jotka sijaitsevat ympäri maailman Amerikassa, Aasiassa ja Euroopassa.

Kilpasarjan autoiksi alustavasti on valittu Tesla Model S P85+ -sähköautot. Tuotantomallista kilpaversio eroaa parannetulla jousituksellaan, jarruillaan ja jäähdytyksellään. Sarjassa käytettävä Tesla on myös huomattavasti kevyempi kuin tuotantoversio.

Electric GT-sarjan tekninen johtaja Agustin Paya kertoo, että Tesla Model S sopii varsin hyvin kilpa-autoksi sen erinomaisen painojakauman sekä alhaisen painopisteen ansiosta. Paya toteaa myös, että vaikka kilpasarja alkaa vain Tesloilla, on se myöhemmässä vaiheessa avoin myös muille sähköautoille.

Kilpasarjalla on myös FIA:n tuki, kertoo Autocar.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 14.3.2016