Tuulilasi

Saabin taru jatkuu Kiinassa – tosin ei välttämättä enää Saabina

Saabin taru jatkuu Kiinassa – tosin ei välttämättä enää Saabina
Saabin tarua jatkava NEVS eli National Electric Vehicle Sweden on ryhtynyt yhteistyöhön kahden kiinalaisen yhteistyökumppanin kanssa.

Vielä viime vuoden loppupuolella NEVS:iin oli yhdistetty vahvasti intialainen Mahindra & Mahindra, mutta niin ei käynytkään.

Uudet yhteistyökumppanit ovat Tianjin Binhai Hi-tech industrial Development Area ja Beijing State Research Information Technology Company, joiden kanssa NEVS aikoo ryhtyä valmistamaan sähköautoja.

Tianjin kaupunkiin lähelle Pekingiä on siis tulossa tehdas ja teknologiakeskus, jossa kehitetään sähköautoja. Autoissa hyödynnettäisiin NEVS:n osaamista ja niiden päämarkkinaa-lue olisi Kiinassa, kertoo NEVS-pomo Mattias Bergman tiedotteessaan.

Saabin kannalta tilanne ei välttämättä ole yhtään sen parempi kuin ennen. Kiinassa valmistettavissa sähköautoissa ole välttämättä Saabin nimeä, sillä he ovat menettäneet oikeuden käyttää sitä. 9-3-mallin taru tosin saattaa jatkua vielä.

Esimerkiksi tiistaina julkistetussa tiedotteessa ei mainittu Saabia kertaakaan, kertoo Teknikens Värld.

Trollhättanista on viimeksi liukunut ulos auto vuonna toukokuussa 2014. NEVS on tosin saanut anteeksi pahimmat Saabin aikaiset velat, mutta merkin tulevaisuus on edelleen epävarmaa.

Kaikki Tuulilasin Saab-uutiset löydät täältä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 28.5.2015
Kommentoi »