Tuulilasi

Saab suuntaa Kiinaan – hyödyntää japanilaista sähköauto-osaamista

Saab suuntaa Kiinaan – hyödyntää japanilaista sähköauto-osaamista
Kysyimme Nevsin Mattias Bergmanilta suunnitteilla olevasta Saabin henkiinherättämisestä. Hän edustaa Saabin henkilöautot omistavaa National Electric Vehicle Swedeniä.
Julkaistu: 14.9.2013
Saab Automobile on kuulunut vuodesta 2012 lähtien Nevs-yhtymään. Keitä tämän firman takana on?
Bergman: Nevs on 78-prosenttisesti kiinalaisen National Modern Energy Holdings Ltd:n omistama. Loput 22 prosenttia kuuluvat kiinalaiselle Qingdaon kaupungille, johon pitäisi tulevaisuudessa rakentaa lisää Saabin tuotantolaitoksia.
Saab haluaisi palata markkinoille 11 vuotta vanhalla 9-3:lla. Eikö olisi parempi kehittää jotakin uutta?
Bergman: Tuotannon aloitusta ei ole lyöty vielä lukkoon, mutta kokonaan uuden pohjalevyn kehittäminen veisi aivan liian paljon aikaa. Autoon tulee facelift. Ydinmarkkinamme on kuitenkin Kiina, jonne Saab menee nyt ensimmäistä kertaa, joten se on täysin uusi tuote.
Millaisia versioita autosta tulee tarjolle?
Bergman: Saab 9-3:a saa ensin polttomoottorikäyttöisenä. Suunnitelmamme on, että tuomme myyntiin sähköauton vuoteen 2014 mennessä tämän mallin pohjalta.
Saabilla ei ole juuri sähkömoottorikokemusta. Mistä tietotaito on peräisin?
Bergman: Se tulee pääasiassa Japanista. Suunnitelmamme sähköauton kehittämisestä perustuu japanilaisten kumppanien insinööriosaamiseen, Kiinassa oleviin tuotantokapasiteetteihimme ja monivuotiseen autonrakentamiskokemukseemme Ruotsin Trollhättanissa.
Kommentoi »