Ruuhkassa – Tuulilasin räväkkä podcast autohulluille
Autot ja liikenne
Ruuhkassa – Tuulilasin räväkkä podcast autohulluille
Ruuhkassa on Tuulilasin räväkkä podcast-sarja, jossa ei mielipiteitä kaihdeta. Autolehtialan konkari Lauri Larmela ja autotoimittaja Max Lange sekä puntaroivat että muistelevat eri automerkkien ja automaiden historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta.
Julkaistu 2.1.2019
Tuulilasi

Julkaisemme alkuun ensimmäiset kuusi osaa Ruuhkassa-podcasteista. Voit kuunnella podcastit tämän julkaisun yhteydessä.

Osa 1: Saab - Upean ruotsalaismerkin surkea loppu

Podcast-sarjan ensimmäisessä jaksossa Lauri muistelee kaihoisasti vanhoja Saabejaan. Kummankin ensimmäinen auto oli nimittäin juuri Saab. Käymme myös läpi, miksi ja kuinka tämä hieno ruotsalainen automerkki ajautui lopulta konkurssiin.

Osa 2: Skoda - Halvasta itäautomerkistä suomalaisten kansansuosikiksi

Podcast-sarjan toisessa osassa pureudumme Skodaan, joka on viime vuosina keikkunut rekisteröintitilastojen kärkipäässä. Kuinka tästä itäautomerkistä tuli niin suosittu ja miksi itäautomerkeistä vain Skodasta on tullut tällainen menestystarina?

Osa 3: Italialaiset autot - Mikä meni Fiatilla, Alfa Romeolla, Lancialla ja Maseratilla niin pieleen?

Kolmannessa podcast-jaksossa ihmettelmme, mihin hävisivät italialaiset autot? Kehumme Alfa Romeon nykymallistoa, mutta kauhistelemme, mitä Fiat ja etenkin FCA on viime aikoina saanut aikaan.

Osa 4: Ääripäiden Yhdysvallat - Detroitin nousu ja tuho & Teslasta pelastajaksi?

Yhdysvallat osaa yllättää niin presidenttivalinnoillaan kuin autoteollisuudellaankin. Autoteollisuuden mahtikaupungissa Detroitissa ei mene tällä hetkellä kovin ja pyörän keksiminen uudelleen on takkuillut. Olisiko Teslasta Yhdysvaltojen autoteollisuuden pelastajaksi?

Osa 5: Itäautot - Kun Suomi ajoi neuvostovalmisteisilla autoilla, tarinoita ja muisteloita

Ruuhkassa-podcastien viidennessä osassa päästämme Lauri Larmelan vailloilleen, kun muistelemme itäautoja. Käymme läpi niin suomettumista kuin neuvostoaikaisten autojen laatuongelmia. Tässä historiannälkäisille herkkupala.

Osa 6 - Erikoisjakso: Citroën - Ihmettelemme innovatiivisen ranskalaismerkin historiaa 90-luvun Citroën Xantian kyydissä

Viimeisessä jaksossa on luvassa herkkua. Hyppäsimme kaasunestejousitetun Citroën Xantian kyytiin äänittämään Citikka-aiheista jaksoa. Lauri on pitkän linjan Citikka-mies, ja innostuu vähän erilaisemmista ranskalaisista autoista. Mutta mitä mieltä saksalaisesta järjestelmällisyydestä pitävä Max on Citroëneista?

Huom! Voit kuunnella Ruuhkassa-podcastia myös Spotifyn ja pian iTunes Storen kautta. Podcast on löydettävissä hakusanalla Ruuhkassa.

Kommentoi »