Tuulilasi

Ruuhkassa – Tuulilasin räväkkä podcast autohulluille

Ruuhkassa – Tuulilasin räväkkä podcast autohulluille
Ruuhkassa on Tuulilasin räväkkä podcast-sarja, jossa ei mielipiteitä kaihdeta. Autolehtialan konkari Lauri Larmela ja autotoimittaja Max Lange sekä puntaroivat että muistelevat eri automerkkien ja automaiden historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta.
Julkaistu: 2.1.2019

Julkaisemme alkuun ensimmäiset kuusi osaa Ruuhkassa-podcasteista. Voit kuunnella podcastit tämän julkaisun yhteydessä.

Osa 1: Saab - Upean ruotsalaismerkin surkea loppu

Podcast-sarjan ensimmäisessä jaksossa Lauri muistelee kaihoisasti vanhoja Saabejaan. Kummankin ensimmäinen auto oli nimittäin juuri Saab. Käymme myös läpi, miksi ja kuinka tämä hieno ruotsalainen automerkki ajautui lopulta konkurssiin.

Osa 2: Skoda - Halvasta itäautomerkistä suomalaisten kansansuosikiksi

Podcast-sarjan toisessa osassa pureudumme Skodaan, joka on viime vuosina keikkunut rekisteröintitilastojen kärkipäässä. Kuinka tästä itäautomerkistä tuli niin suosittu ja miksi itäautomerkeistä vain Skodasta on tullut tällainen menestystarina?

Osa 3: Italialaiset autot - Mikä meni Fiatilla, Alfa Romeolla, Lancialla ja Maseratilla niin pieleen?

Kolmannessa podcast-jaksossa ihmettelmme, mihin hävisivät italialaiset autot? Kehumme Alfa Romeon nykymallistoa, mutta kauhistelemme, mitä Fiat ja etenkin FCA on viime aikoina saanut aikaan.

Osa 4: Ääripäiden Yhdysvallat - Detroitin nousu ja tuho & Teslasta pelastajaksi?

Yhdysvallat osaa yllättää niin presidenttivalinnoillaan kuin autoteollisuudellaankin. Autoteollisuuden mahtikaupungissa Detroitissa ei mene tällä hetkellä kovin ja pyörän keksiminen uudelleen on takkuillut. Olisiko Teslasta Yhdysvaltojen autoteollisuuden pelastajaksi?

Osa 5: Itäautot - Kun Suomi ajoi neuvostovalmisteisilla autoilla, tarinoita ja muisteloita

Ruuhkassa-podcastien viidennessä osassa päästämme Lauri Larmelan vailloilleen, kun muistelemme itäautoja. Käymme läpi niin suomettumista kuin neuvostoaikaisten autojen laatuongelmia. Tässä historiannälkäisille herkkupala.

Osa 6 - Erikoisjakso: Citroën - Ihmettelemme innovatiivisen ranskalaismerkin historiaa 90-luvun Citroën Xantian kyydissä

Viimeisessä jaksossa on luvassa herkkua. Hyppäsimme kaasunestejousitetun Citroën Xantian kyytiin äänittämään Citikka-aiheista jaksoa. Lauri on pitkän linjan Citikka-mies, ja innostuu vähän erilaisemmista ranskalaisista autoista. Mutta mitä mieltä saksalaisesta järjestelmällisyydestä pitävä Max on Citroëneista?

Huom! Voit kuunnella Ruuhkassa-podcastia myös Spotifyn ja pian iTunes Storen kautta. Podcast on löydettävissä hakusanalla Ruuhkassa.

Kommentoi »